УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ У СПРАВАХ СІМ'Ї ТА МОЛОДІ
УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ МОЛОДІ
Н А К А З
N 36 від 01.04.99
м.Київ
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету України у справах сім'ї та молоді N 151 (v0151288-99) від 04.11.99 Наказу Державної соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді N 44 (v0044712-09) від 20.08.2009 )

Про затвердження примірного положення про інформаційно-аналітичну службу Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів ССМ

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.01.98 року N 63 (63-98-п) "Про подальший розвиток мережі центрів соціальних служб для молоді та підвищення ефективності їх діяльності" та з метою подальшого розвитку комп'ютерної інформаційної мережі центрів ССМ, вивчення та узагальнення досвіду роботи, визначення основних тенденцій та прогнозів щодо розвитку системи ЦССМ НАКАЗУЮ:
1. Затвердити примірне положення про інформаційно-аналітичну службу Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів ССМ (додаток).
2. Республіканському (АР Крим), обласним, Київському та Севастопольському міським центрам ССМ протягом 1 півріччя 1999 року створити інформаційно-аналітичні служби або привести діяльність діючих спеціалізованих служб у відповідність до даного положення.
3. Відділу розвитку мережі центрів ССМ та їх інформаційно-правового забезпечення (Петрова С.А.) та відділу аналітичної роботи (Багай В.В.) забезпечити діяльність інформаційно-аналітичних служб Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів ССМ.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на Першого заступника директора УДЦССМ Толстоухову С.В.
Заступник Міністра -
директор центру
Р.Г.Драпушко

Додаток
до наказу УДЦССМ
від 1 квітня 1999 р. N 36

Примірне положення про інформаційно-аналітичну службу Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів соціальних служб для молоді

1. Загальні положення

1.1. Інформаційно-аналітична служба (надалі Служба) створюється Республіканським (АР Крим), обласними, Київським та Севастопольським міськими центрами соціальних служб для молоді з метою забезпечення діяльності об'єднаної комп'ютерної інформаційної мережі, ефективного використання багатопрофільного інформаційного банку даних, організації дослідницької роботи та аналізу діяльності мережі ЦССМ відповідного регіону.
1.2. Служба знаходиться в структурі Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів соціальних служб для молоді (переважно в рамках відділу розвитку мережі центрів ССМ та їх інформаційно-правового забезпечення).
1.3. Служба у своїй діяльності керується Примірним положенням про спеціалізовану соціальну службу при центрах соціальних служб для молоді (v0134699-98) та даним Положенням.

2. Основні завдання

2.1. Забезпечення діяльності корпоративної інформаційно-комп'ютерної мережі центрів соціальних служб для молоді.
2.2. Збір, узагальнення та аналіз інформації щодо діяльності мережі центрів соціальних служб для молоді регіону, а також ситуації в молодіжному середовищі.
2.3. Підготовка статистичних, інформаційних, аналітичних звітів та матеріалів, розробка прогнозів щодо розвитку ситуації в молодіжному середовищі регіону та пропозицій щодо діяльності мережі центрів соціальних служб для молоді, планування діяльності мережі ЦССМ регіону.
2.4. Організація та проведення соціально-психологічних досліджень, опитувань, анкетувань.
2.5. Створення багатопрофільного інформаційного банку щодо різних категорій дітей, молоді, жінок та сімей.
2.6. Створення інформаційно-довідкової системи з питань навчання, зайнятості, охорони здоров'я, змістовного дозвілля тощо.
2.7. Надання інформаційних послуг різним категоріям дітей, молоді, жінок та сімей.
2.8. Розробка і здійснення соціальної реклами.
2.9. Організація та здійснення навчання спеціалістів з питань інформаційно-аналітичного забезпечення районних, міських, районних у містах центрів соціальних служб для молоді.

3. Порядок створення інформаційно-аналітичної служби обласного центру соціальних служб для молоді

3.1. Служба створюється згідно з наказом директора Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів соціальних служб для молоді.
3.2. Положення про Службу затверджується наказом директора Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів соціальних служб для молоді.
3.3. Штат Служби складають працівники Республіканського (АР Крим), обласних, Київського та Севастопольського міських центрів соціальних служб для молоді та фахівці, які працюють за угодою.
3.4. Служба користується приміщенням, інвентарем, засобами зв'язку, оргтехнікою, обладнанням, транспортними засобами, іншими матеріально-технічними цінностями, які належать Республіканському (АР Крим), обласним, Київському та Севастопольському міським центрам соціальних служб для молоді.

4. Управління інформаційно-аналітичною службою

4.1. Керівник Служби за посадою є працівником Республіканського (АР Крим), обласного, Київського та Севастопольського міських центрів соціальних служб для молоді, за функціональними обов'язками - відповідальним за роботу інформаційно-аналітичної служби.
4.2. Керівник Служби:
- здійснює загальне керівництво діяльністю інформаційно-аналітичної служби, несе персональну відповідальність за виконання покладених на службу завдань та функцій;
- планує роботу інформаційно-аналітичної служби;
- організовує підвищення кваліфікації працівників інформаційно-аналітичної служби;
- готує пропозиції адміністрації центру щодо заохочення спеціалістів інформаційно-аналітичної служби (якщо вони є працівниками центру);
- готує проекти угод з державними та громадськими установами і організаціями, в тому числі із зарубіжними, щодо спільної діяльності з питань, що входять до компетенції інформаційно-аналітичної служби.

5. Фінансування інформаційно-аналітичної служби

5.1. Діяльність Служби фінансується Республіканським (АР Крим), обласними, Київським та Севастопольським міськими центрами соціальних служб для молоді.
5.2. Додатковими джерелами фінансування молодіжних соціальних програм та заходів Служби можуть бути кошти, одержані від надання платних послуг (згідно з Положенням про порядок та умови надання платних послуг та Переліком платних послуг, які надаються державними закладами - центрами соціальних служб для молоді підприємствам, установам, організаціям за договорами, що затверджені наказом Міністерства України у справах сім'ї та молоді від 19.05.98 року N 186 (z0367-98) та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 05.06.98 року за N 367/2807).
Перший заступник директора
С.В.Толстоухова