ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
РІШЕННЯ
04.07.2013 № 640/0/15-13

Про вибори Голови Вищої ради юстиції

Вища рада юстиції, розглянувши питання про вибори Голови Вищої ради юстиції,
ВСТАНОВИЛА:
відповідно до статті 20 Закону України "Про Вищу раду юстиції" (22/98-ВР) , Голова Вищої ради юстиції обирається з членів Вищої ради юстиції на три роки, без права переобрання, таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами Вищої ради юстиції. Рішення про обрання Голови Вищої ради юстиції, на підставі частини п'ятої даної статті, вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини від конституційного складу Вищої ради юстиції.
Пунктом 4 § 3 глави 1 розділу I Регламенту Вищої ради юстиції (v0791423-10) передбачено, що кандидатури на посаду Голови Вищої ради юстиції пропонуються членами Вищої ради юстиції або вносяться шляхом самовисування.
На засіданні Вищої ради юстиції 4 липня 2013 року до бюлетеня для таємного голосування за пропозицією заступника Голови Вищої ради юстиції Удовиченка О.С. на посаду Голови Вищої ради юстиції була внесена кандидатура члена Вищої ради юстиції Лавриновича О.В.
Згідно з протоколом лічильної комісії, за результатами таємного голосування за кандидатуру Лавриновича О.В. на посаду Голови Вищої ради юстиції проголосувало 15 членів Вищої ради юстиції, що складає більше половини від конституційного складу Вищої ради юстиції.
З огляду на викладене та керуючись статтями 20, 27 Закону України "Про Вищу раду юстиції" (22/98-ВР) , пунктами 1 - 11 § 3 глави 1 розділу I та підпунктом "в" пункту 7 § 3 глави 2 розділу I Регламенту Вищої ради юстиції (v0791423-10) , Вища рада юстиції
ВИРІШИЛА:
вважати обраним на посаду Голови Вищої ради юстиції члена Вищої ради юстиції Лавриновича Олександра Володимировича.
Заступник Голови
Вищої ради юстиції
О.С. Удовиченко
( Текст взято з сайту Вищої ради юстиції http://www.vru.gov.ua/ )