ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
ДОВІДКА
від 17 листопада 2015 року N 16

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції

1. Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання Президентові України про призначення Замкового Ігоря Анатолійовича на посаду судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

2. Вища рада юстиції відклала на 26 листопада 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року N 47/02-15 за заявами експерта Всеукраїнського благодійного фонду "Українська правнича фундація" Берка С. Т. від 13 жовтня 2014 року та заступника Генерального прокурора України Бачуна О. В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Солом'янського районного суду міста Києва ДЕМИДОВСЬКОЇ Алли Ігорівни.

3. Вища рада юстиції відклала на 26 листопада 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року N 52/02-15 за заявами Кульгука І. Г. від 16 червня 2014 року, Берка С. Т. від 13 жовтня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О. В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва МАРЦИНКЕВИЧА Віталія Анатолійовича.

4. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення ШВАЧАЧ Юлії Олександрівни з посади судді Оболонського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги судді.

5. Вища рада юстиції відклала на 3 грудня 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 19 травня 2015 року N 27/2-15 за заявами Стогнієнка В. К. від 10, 12 грудня 2014 року та голови громадської спілки "Українська спілка Автомайдан" Михайловського А. В., які надійшли до Вищої ради юстиції 15, 16 грудня 2014 року, стосовно судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області ЛЕВЧЕНКА Анатолія Володимировича.

6. Вища рада юстиції оголосила перерву до 10.00 18 листопада 2015 року в розгляді дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року N 50/02-15 за заявами заступника Генерального прокурора України Бачуна О. В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Деснянського районного суду міста Києва ТАТАУРОВОЇ Ірини Миколаївни.

7. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення СТЕПАНЕНКА Віктора Вікторовича з посади судді Васильківського міськрайонного суду Київської області у зв'язку з порушенням присяги судді.

8. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення ВАСИЛЬЄВОЇ Олени Олександрівни з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова у зв'язку з порушенням присяги судді та звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і правоохоронних органів з огляду на встановлені факти щодо дій голови та заступника голови Червонозаводського районного суду міста Харкова для оцінки правомірності їх поведінки під час розгляду вказаної справи.

9. Вища рада юстиції відклала на 26 листопада 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 3 червня 2015 року N 37/02-15 за заявами голови громадської спілки "Українська спілка Автомайдан" Михайловського А. В., які надійшли до Вищої ради юстиції 15 та 16 грудня 2014 року, стосовно судді Києво-Святошинського районного суду Київської області ЛИСЕНКА Володимира Васильовича.

10. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання до Верховної Ради України про звільнення КРИВОРУЧКА Ігоря Вікторовича з посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області у зв'язку з порушенням присяги судді.

11. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президентові України про звільнення ЛІТВІНОВА Віталія Євгеновича з посади судді Оболонського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги судді.

12. Вища рада юстиції відклала на 26 листопада 2015 року розгляд дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 9 червня 2015 року N 42/02-15 за заявами Берка С. Т. від 13 жовтня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О. В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Святошинського районного суду міста Києва ДОМАРАЦЬКОЇ Алли Вікторівни.

13. Розглянувши питання про відкриття дисциплінарної справи за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О. В., Вища рада юстиції ухвалила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва СІРОМАШЕНКО Наталії Володимирівни.

14. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за відомостями, викладеними у листі Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Гулька Б. І., Вища рада юстиції ухвалила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ШВЕЦЯ Валерія Анатолійовича.

15. Розглянувши матеріали перевірки, проведеної за зверненням Хмельницької міської ради від 27 травня 2014 року, скерованим до Вищої ради юстиції колишнім Головою Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя Ківаловим С. В., та за зверненням народного депутата України VII скликання Сабія І. М., направленим до Вищої ради юстиції колишнім заступником Генерального прокурора України Гаврилюком М. І., Вища рада юстиції ухвалила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Вищого господарського суду України МИРОШНИЧЕНКА Станіслава Володимировича.

16. Розглянувши звернення Міністерства юстиції України щодо наявності підстав для внесення подання про звільнення судді з посади у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності, Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження щодо вимог законодавства про несумісність стосовно судді Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області ЗАРІЦЬКОЇ Оксани Олексіївни.

17. Розглянувши звернення Міністерства юстиції України щодо наявності підстав для внесення подання про звільнення судді з посади у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності, Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження щодо вимог законодавства про несумісність стосовно судді Гірницького районного суду міста Макіївки Донецької області КУЛЬБАКОВА Ігоря Валентиновича.

18. Розглянувши звернення Міністерства юстиції України щодо наявності підстав для внесення подання про звільнення судді з посади у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності, Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження щодо вимог законодавства про несумісність стосовно судді Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області БИЧКОВА Павла Юрійовича.

19. Розглянувши звернення Міністерства юстиції України щодо наявності підстав для внесення подання про звільнення судді з посади у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності, Вища рада юстиції ухвалила відкрити провадження щодо вимог законодавства про несумісність стосовно судді Луганського окружного адміністративного суду ТРІФАНОВОЇ Світлани Сабіржанівни.

20. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд повідомлень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання заяв про рекомендування для обрання на посаду судді безстроково до розгляду Вищою радою юстиції рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо звільнення з посад за особливих обставин:

1.

Бєлякової
Вікторії Миколаївни

- судді Нижньогірського районного суду Автономної Республіки Крим;

2.

Бистрякової
Діанни Святославівни

- судді Феодосійського міського суду Автономної Республіки Крим;

3.

Гуло
Ганни Володимирівни

- судді Ленінського районного суду міста Севастополя;

4.

Дмитрієва
Тимофія Михайловича

- судді Совєтського районного суду Автономної Республіки Крим;

5.

Кузнякової
Світлани Юріївни

- судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

6.

Кучеренко
Наталії Володимирівни

- судді Центрального районного суду міста Сімферополя Автономної Республіки Крим;

7.

Шаповал
Анастасії Володимирівни

- судді Феодосійського міського суду Автономної Республіки Крим;

8.

Шевченка
Вячеслава Володимировича

- судді Совєтського районного суду Автономної Республіки Крим.

21. Вища рада юстиції вирішила звернутись із заявами до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо перевірки наявності в діях суддів дисциплінарного правопорушення та порушення присяги і зупинити розгляд повідомлень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про своєчасне неподання заяв про рекомендування для обрання на посаду судді безстроково:

1.

Докучаєвої
Вікторії Юріївни

- судді Сімферопольського районного суду Автономної Республіки Крим;

2.

Кащеєвої
Галини Юріївни

- судді окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим;

3.

Кравцової
Наталії Валеріївни

- судді Луганського окружного адміністративного суду.

22. Розглянувши питання щодо звільнення у відставку, Вища рада юстиції вирішила внести подання про звільнення у зв'язку з поданням заяв про відставку:

1.

Беспрозванного
Олександра Васильовича

- судді Ленінського районного суду міста Миколаєва;

2.

Гімона
Миколи Михайловича

- судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду;

3.

Шевченка
Едуарда Олександровича

- судді Київського апеляційного господарського суду.

23. Вища рада юстиції вирішила зупинити розгляд заяви КАЧУРІНОЇ Людмили Сагідбадталівни щодо внесення подання про звільнення з посади судді Луганського окружного адміністративного суду за власним бажанням та звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із заявою щодо перевірки в її діях дисциплінарного правопорушення та порушення присяги.

24. Вища рада юстиції внесла зміни до Регламенту Вищої ради юстиції.

25. Вища рада юстиції скасувала локальні акти, які втратили актуальність і не застосовуються в діяльності Вищої ради юстиції.

____________