ВИЩА РАДА ЮСТИЦІЇ
ДОВІДКА
від 17 грудня 2015 року N 20

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради юстиції

1. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 10 червня 2015 року N 55/02-15 за заявами Закревської Є. О. від 9 грудня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О. В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва ГРИНЬКОВСЬКОЇ Наталії Юріївни.

2. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ПОЙДИ Сергія Миколайовича з посади судді Дарницького районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги судді.

3. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила відмовити у внесенні подання про звільнення БУГІЛЯ Володимира В'ячеславовича з посади судді Шевченківського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги судді та направити висновок Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявами Закревської Є. О. і Кадури В. О. стосовно вказаного судді з матеріалами перевірки до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

4. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 22 квітня 2014 року N 22/02-15 за заявами Загоровка В. М. та адвоката Дорошенко Н. А. від 8 грудня 2014 року, стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва ГАЙДУК Світлани Володимирівни.

5. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 7 квітня 2015 року N 17/02-15 за заявою Вельтищева К. Г. від 8 грудня 2014 року стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва ЧАУСА Миколи Олексійовича.

6. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання до Верховної Ради України про звільнення ДОМАРАЦЬКОЇ Алли Вікторівни з посади судді Святошинського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги судді.

7. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 3 червня 2015 року N 40/02-15 за заявами Берка С. Т. від 13 жовтня 2014 року, заступника Генерального прокурора України Бачуна О. В. від 5 грудня 2014 року стосовно судді Солом'янського районного суду міста Києва КІЗЮН Людмили Іванівни.

8. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 10 червня 2015 року N 53/02-15 за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна Олега Володимировича від 5 грудня 2014 року стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва СІРОМАШЕНКО Наталії Володимирівни.

9. Вища рада юстиції відклала розгляд дисциплінарної справи, відкритої за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції від 24 березня 2015 року N 11/02-15 за заявами Сімонова М. Г. від 18 вересня 2014 року та заступника прокурора Харківської області Стратюка О. М. від 12 грудня 2014 року стосовно судді Червонозаводського районного суду міста Харкова ПРОШУТІ Ірини Дмитрівни.

10. За результатами таємного голосування Вища рада юстиції вирішила внести подання Президенту України про звільнення КАЛІНІЧЕНКО Лариси Степанівни з посади судді Голосіївського районного суду міста Києва у зв'язку з порушенням присяги судді.

____________