ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ
ДОВІДКА
від 21 грудня 2017 року N 75

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 18 членів Ради: І. Бенедисюк, В. Беляневич, В. Данішевська, В. Шапран, М. Худик, І. Артеменко, Т. Малашенкова, А. Олійник, Н. Волковицька, П. Гречківський, А. Лесько, О. Маловацький, А. Мірошниченко, І. Мамонтова, А. Бойко, В. Нежура, В. Комков, А. Овсієнко.

1. Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про призначення АБДУКАДИРОВОЇ Каріне Ескендерівни на посаду судді Донецького окружного адміністративного суду.

2. Вища рада правосуддя ухвалила відмовити у внесенні подання Президентові України про призначення КРАВЧЕНКА Іллі Миколайовича на посаду судді Білозерського районного суду Херсонської області.

3. Вища рада правосуддя ухвалила передати до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України рекомендацію від 15 вересня 2017 року з доданими матеріалами про призначення МАРТИНЮК Наталії Вікторівни на посаду судді Нововолинського міського суду Волинської області.

4. Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у зв'язку з поданням заяв про відставку:

БОЙКА Миколу Григоровича - з посади судді Таращанського районного суду Київської області;

ЛЕВЧЕНКА Павла Івановича - з посади судді господарського суду Сумської області;

НАУМОВУ Світлану Миколаївну - з посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова;

КАЛАБУХОВУ Ольгу Анатоліївну - з посади судді Веселівського районного суду Запорізької області;

СКЛЯРЕНКА Сергія Олександровича - з посади судді Ленінського районного суду міста Харкова;

ДЕГТЯРЧУК Марину Олександрівну - з посади судді Лозівського міськрайонного суду Харківської області;

ШЕЛЕПУ Анатолія Анатолійовича - з посади судді Богунського районного суду міста Житомира.

5. Вища рада правосуддя ухвалила звільнити у зв'язку з поданням заяв про звільнення за власним бажанням:

ГУДІЛІНУ Юлію Юріївну - з посади судді Високопільського районного суду Херсонської області;

ПРОТАСОВУ Ольгу Михайлівну - з посади судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області;

САЛЬНИКОВУ Наталю Миколаївну - з посади судді Голосіївського районного суду міста Києва;

ШЕВЧУКА Олексія Петровича - з посади судді Деснянського районного суду міста Києва;

ШЛИКОВА Сергія Петровича - з посади судді Приморського районного суду міста Одеси;

ФЕДЧЕНКА Володимира Миколайовича - з посади судді Ленінського районного суду міста Дніпропетровська;

6. Вища рада правосуддя вирішила залишити без розгляду:

заяви КРИКЛИВОГО Олега Миколайовича та ЛУНЯЧЕНКА Олександра Анатолійовича про звільнення з посад суддів Приморського районного суду міста Одеси за власним бажанням;

заяву ЛЕВИЦЬКОЇ Наталії Георгіївни про звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду у зв'язку з неспроможністю виконувати повноваження за станом здоров'я;

заяву НЄСВЄТОВОЇ Надії Миколаївни про звільнення у відставку.

7. Вища рада правосуддя вирішила рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 3 липня 2017 року N 1908/2дп/15-17 про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Дніпровського районного суду міста Києва МАРЧЕНКО Мирослави В'ячеславівни скасувати, дисциплінарне провадження припинити.

8. Вища рада правосуддя, розглянувши скаргу судді Обухівського районного суду Київської області СТЕПАНОВОЇ Оксани Сергіївни, ухвалила залишити без змін рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 23 жовтня 2017 року.

9. Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду скаргу судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОПОВИЧ Олени Вікторівни на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 16 серпня 2017 року N 2443/3дп/15-17 про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

10. Вища рада правосуддя ухвалила рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 травня 2017 року N 1132/1дп/15-17 змінити, застосувати до КАЛАШНИКА Василя Павловича дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, на шість місяців, відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов'язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя.

11. Вища рада правосуддя ухвалила вважати за можливе ліквідацію місцевих загальних судів та утворення окружних судів, запропоновані у проектах указів Президента України, надісланих до Вищої ради правосуддя листами від 15 грудня 2017 року N 02-01/2142 та N 02-01/2143.

12. Вища рада правосуддя затвердила Положення про службу судової охорони.

13. Вища рада правосуддя оголосила конкурс на зайняття вакантних посад державної служби категорії "А" у Державній судовій адміністрації України.

14. Вища рада правосуддя затвердила зміни до персонального складу Комісії з питань Вищого корпусу державної служби в системі правосуддя.

У засіданні Вищої ради правосуддя оголошено перерву до 10:00 26 грудня 2017 року.

____________