ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 10 січня 2019 року № 40

Про клопотання ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "РАДА З ЗАХИСТУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ" щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року

До Центральної виборчої комісії надійшло клопотання ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "РАДА З ЗАХИСТУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ" щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.
Розглянувши зазначене клопотання та додані до нього документи, Центральна виборча комісія встановила.
ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "РАДА З ЗАХИСТУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ" зареєстрована в установленому законом порядку, що підтверджується відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, і її діяльність відповідно до пункту 1.4 статуту цієї організації поширюється на територію України.
За змістом підпунктів 2.2.25, 2.3.20 статуту ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "РАДА З ЗАХИСТУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ" до її статутної діяльності належать питання виборчого процесу та спостереження за ним.
Частиною першою статті 68 Закону України "Про вибори Президента України" (474-14) визначено, що у виборчому процесі можуть брати участь офіційні спостерігачі від громадських організацій.
Згідно з частиною другою статті 69 указаного Закону (474-14) громадська організація, до статутної діяльності якої належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстрована у встановленому законом порядку, може звернутися до Центральної виборчої комісії не пізніш як за шістдесят днів до дня виборів з клопотанням про дозвіл мати офіційних спостерігачів під час виборів Президента України.
Враховуючи викладене, відповідно до пункту 15 частини другої статті 25, частини першої статті 68, частин другої, третьої статті 69 Закону України "Про вибори Президента України" (474-14) , керуючись статтями 11 - 13, пунктом 17 статті 18 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (1932-15) , Центральна виборча комісія постановляє:
1. Надати ГРОМАДСЬКІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ "РАДА З ЗАХИСТУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ" дозвіл мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.
2. Копію цієї постанови видати представнику ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "РАДА З ЗАХИСТУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ".
3. Цю постанову оприлюднити на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Голова
Центральної виборчої комісії
Т.СЛІПАЧУК