КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
У Х В А Л А
15 лютого 2013 року м. Київ
Справа №2а/2370/118/2012
( Додатково див. ухвалу Вищого адміністративного суду України (rs31810842) )
Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Парінов А.Б., перевіривши апеляційну скаргу управління Пенсійного фонду України в Драбівському районі Черкаської області на постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 30 січня 2012 року у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Драбівському районі Черкаської області до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Драбівському районі Черкаської області про визнання дій неправомірними та стягнення коштів, –
В С Т А Н О В И В:
Постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 30 січня 2012 року в задоволенні позову відмовлено.
Не погоджуючись з вказаною постановою, позивач оскаржив її в апеляційному порядку.
Разом з апеляційною скаргою до суду апеляційної інстанції апелянтом було подано клопотання про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження постанови Вишгородського районного суду Київської області від 01 квітня 2008 року.
Перевіривши апеляційну скаргу з доданими до неї матеріалами, вважаю, що у відкритті апеляційного провадження слід відмовити з наступних підстав.
Відповідно до ч. 2 ст. 189 КАС України, отримавши апеляційну скаргу, суддя - доповідач протягом трьох днів перевіряє її відповідність вимогам статті 187 цього Кодексу і за відсутності перешкод постановляє ухвалу про відкриття апеляційного провадження.
Абзацом 3 частини 4 ст. 189 КАС України передбачено, що незалежно від поважності причини пропуску строку апеляційного оскарження суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у разі, якщо апеляційна скарга прокурора, органу державної влади, органу місцевого самоврядування чи іншого суб'єкта владних повноважень подана після спливу одного року з моменту оголошення оскаржуваного судового рішення.
Як вбачається з матеріалів справи, постанова Черкаського окружного адміністративного суду, що є предметом оскарження у даній справі, була проголошена 30 січня 2012 року.
Апеляційну скаргу суб’єктом владних повноважень було надіслано до суду 05 лютого 2013 року, тобто після спливу одного року з моменту оголошення оскаржуваного судового рішення.
За таких обставин у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою управління Пенсійного фонду України в Драбівському районі Черкаської області на постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 30 січня 2012 року у необхідно відмовити.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 5, 189, 211, 254 КАС України, суддя -
УХВАЛИВ:
У відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою управління Пенсійного фонду України в Драбівському районі Черкаської області на постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 30 січня 2012 року у справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Драбівському районі Черкаської області до відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Драбівському районі Черкаської області про визнання дій неправомірними та стягнення коштів відмовити.
Ухвала може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання законної сили.
Суддя
А.Б. Парінов