ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У х в а л а
іменем україни
28 травня 2009 року м. Київ
Суддя Верховного Суду України Данчук В.Г. розглянувши касаційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Святошинського районного суду м. Києва від 21 листопада 2008 року та ухвалу апеляційного суду м. Києва від 23 квітня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя,
в с т а н о в и в:
Рішенням Святошинського районного суду м. Києва від 21 листопада 2008 року, залишеним без зміни ухвалою апеляційного суду м. Києва від 23 квітня 2009 року, позов задоволено частково. Визнано за ОСОБА_1 право власності на: меблевий м'який гарнітур "Зодіак", столовий гарнітур, спальний гарнітур, спальний торшер та люстру, підставку для телевізора, мікрохвильову піч "Вирпул", пилосос "Сименс", радіотелефон "Симес", фотоапарат "Сони", телевізор "Сони". Визнано за ОСОБА_2 право власності на: набір меблів для кухні, шафу-купе з дверима "Браун", диван розкладний, стіл скляний двоярусний 2 шт., стіл для комп'ютера, люстру металеву, килим (білий) підлоговий, килим (кольоровий), пральну машину "Бош", підставку для телевізора, холодильник двокамерний "Бош", посудомийну машину "Бош", духову електричну шафу та електроплитку "Бош", витяжку електричну "Бош", телевізор "Сони", відеомагнітофон "Панасоник", телевізор "Филипс", DVDпрогравач, комп'ютер "Бенг" разом з дисплеєм "Филипс". В іншій частині позову було відмовлено.
У касаційній скарзі ОСОБА_1 просить скасувати зазначені судові рішення, посилаючись на невідповідність висновків суду обставинам справи, неправильне застосування судом норм матеріального права, порушення норм процесуального права.
У відкритті касаційного провадження у справі слід відмовити з таких підстав.
Відповідно до частини 3 статті 328 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті касаційного провадження, якщо касаційна скарга є необґрунтованою і викладені у ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Із змісту касаційної скарги, оскаржуваних судових рішень, доданих до скарги, вбачається, що наведені в скарзі доводи не дають підстав для висновків про те, що судові рішення ухвалені без додержання норм матеріального і процесуального права, а викладені у скарзі доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.
Керуючись п. 5 ч. 3 ст. 328 ЦПК України,
у х в а л и в:
Відмовити ОСОБА_1 у відкритті касаційного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя.
Копію ухвали та додані до скарги матеріали направити заявнику.
Ухвала оскарженню не підлягає.
Суддя Верховного Суду України В.Г. Данчук