ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ"
НАКАЗ
26.09.2019 № 296

Про прийняття та скасування національних стандартів, прийняття змін до національних стандартів

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості № 397 від 03.12.2019 (v0397774-19) )
Відповідно до пункту 2 частини другої статті 11 Закону України "Про стандартизацію" (1315-18) , розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1163-р (1163-2014-р) "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2019 рік (v0033774-19) НАКАЗУЮ:
1. Прийняти національні стандарти з наданням чинності з 01 жовтня 2020 року:
1.
ДСТУ 2630:2019
Технологічні процеси та устатковання для них у кондитерському виробництві. Терміни та визначення понять
- На заміну ДСТУ 2630:2007 та ДСТУ 3005-95
2.
ДСТУ 8899:2019
Сталь. Метод рентгенофлуоресцентного аналізу
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 28033-89)
3.
ДСТУ 8900:2019
Горіхи волоські. Технічні умови
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 16832-71)
4.
ДСТУ 8901:2019
Сталь та чавун. Методи визначення фосфору
- Вперше (зі скасуванням в Україні ГОСТ 2604.4-87 та ГОСТ 12347-77)
5.
ДСТУ 8902:2019
Енергетичне марковання світлопрозорих огороджувальних конструкцій
- Вперше
6.
ДСТУ 8903:2019
Мости автодорожні. Класифікація елементів
- Вперше
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості № 397 від 03.12.2019 (v0397774-19) )
2. Прийняти зміни до національних стандартів з наданням чинності з 01 листопада 2019 року:
1.
Зміна № 1 ДСТУ 4900:2007
Джеми. Загальні технічні умови
2.
Зміна № 1 ДСТУ 7804:2015
Продукти переробляння фруктів та овочів. Методи визначання сухих речовин або вологи
3. Скасувати чинність національних стандартів з 01 жовтня 2020 року:
1.
ДСТУ 2630:2007
Технологічні процеси в кондитерській промисловості. Терміни та визначення понять
2.
ДСТУ 3005-95
Устаткування для вироблення цукристих кондитерських виробів. Терміни та визначення
4. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ".
5. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Генеральний директор
Г. Лісіна
( Текст взято з сайту Українського Агентства зі стандартизації http://uas.org.ua )