ЗАТВЕРДЖЕНО
                                      Наказ Державної податкової
                                      адміністрації України
                                      13.10.2005  N 449
                                      ( z1311-05 )

                                      Зареєстровано в Міністерстві
                                      юстиції України
                                      1 листопада 2005 р.
                                      за N 1312/11592


                            ІНСТРУКЦІЯ
                щодо заповнення форми звіту N 2-РС
                   "Звіт про обсяги виробництва
                та реалізації алкогольних напоїв"
                           ( z1311-05 )


                      1. Загальні положення

     Звіт про  обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв
(далі - Звіт) подають суб'єкти господарювання,  незалежно від форм
власності,  які виробляють алкогольні напої.  Інформація подається
за видами алкогольних напоїв,  перелік яких зазначено в додатку до
ліцензії.  Органи  державної  податкової  служби  заповнюють форми
звіту в розрізі підприємств, підсумок - за видами продукції. Графи
2,  3,  4 у розділах 1, 2, 3 суб'єктами підприємницької діяльності
не заповнюються.

       2. Порядок заповнення Звіту "Про обсяги виробництва
                та реалізації алкогольних напоїв"

     1. У  графі  1  указується  дата  звітності (порядковий номер
місяця).

     2. У графі 2 указується код області,  у  якій  зареєстрований
виробник алкогольних напоїв, згідно з додатком.

     3. У  графі  3  указується найменування виробника алкогольних
напоїв.

     4. У графі 4 указується код за ЄДРПОУ  виробника  алкогольних
напоїв.

     5.  У графах 5, 6 указуються відповідно вид та код продукції,
згідно з додатком *.

---------------
     * Звітні дані за кодом продукції 16 включають інформацію щодо
лікеро-горілчаних виробів міцністю від 1,2 до 60 %; якщо до складу
зазначеної  продукції  входять напої міцністю від 1,2 до 8,5 %,  -
код продукції 17 та від 8,5 до 25 %  - код  продукції  18,  то  їх
необхідно  виділяти окремими рядками.  Дані щодо горілок,  горілок
особливих,    лікеро-горілчаних    виробів,    у    тому     числі
лікеро-горілчаних  напоїв міцністю від 1,2 до 8,5 %  та від 8,5 до
25 %  уносяться у таблицю в  декалітрах  безводного  спирту  та  в
декалітрах об'ємних одиниць.аа

     6. У  графі  7 указуються одиниці виміру,  у яких складається
звіт, а саме:
     горілка та лікеро-горілчані вироби - дал,
     горілка та лікеро-горілчані вироби - дал б. с.,
     вино та виноматеріали - дал.

     7. У графі 8 указується кількість алкогольних напоїв в місцях
зберігання на початок звітного місяця.

     8. У графі 9  указується  кількість  готової  продукції,  яка
передана з виробництва до місця її зберігання.

     9. У  графі  10  указується кількість готової продукції,  яка
надійшла в місце зберігання з торговельної мережі тощо.

     10. У графі 11  указується  загальна  кількість  реалізованої
продукції.

     11. У   графі   12   указується   кількість   продукції,  яка
реалізована на внутрішньому ринку.

     12. У  графі  13  указується  кількість  виноматеріалів,  які
відпущені   іншим   підрозділом   підприємства   для   виробництва
алкогольних напоїв.

     13. У  графі   14   указується   кількість   продукції,   яка
реалізовується на експорт.

     14. У  графі  15  указуються втрати при зберіганні,  відпуску
продукції на лабораторні потреби тощо.

     15. У графі 16  указується  кількість  алкогольних  напоїв  в
місцях зберігання на кінець звітного місяця.

     16. У графі 17 надаються пояснення до граф 10 і 15 та інші.
     Звітні дані за кодом продукції 20 включають  інформацію  щодо
виноматеріалів виноградних,  а окремими рядками необхідно виділити
виноматеріали виноградні столові ординарні - код продукції  21  та
виноматеріали  виноградні  кріплені  ординарні - код продукції 22,
виноматеріали виноградні  столові  марочні  -  код  продукції  23,
виноматеріали  виноградні  кріплені  марочні  -  код продукції 24,
виноматеріали  шампанські  -  код  продукції   13,   виноматеріали
коньячні - код продукції 14.
     Звітні дані за кодом продукції 26 включають  інформацію  щодо
вин  виноградних,  а  окремими  рядками  необхідно  виділити  вина
виноградні  столові  сухі  ординарні  -  код  продукції  27,  вина
виноградні  столові напівсухі - код продукції 28,  вина виноградні
столові напівсолодкі - код продукції 29,  вина виноградні кріплені
міцні  ординарні  -  код  продукції  30,  вина виноградні кріплені
десертні ординарні - код продукції  31,  вина  виноградні  столові
сухі  марочні  - код продукції 32,  вина виноградні кріплені міцні
марочні - код продукції  33,  вина  виноградні  кріплені  десертні
марочні - код продукції 34.

 Директор Департаменту з питань
 адміністрування акцизного збору
 і контролю за виробництвом
 та обігом підакцизних товарів
 ДПА України                                            І.М.Гончар