ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
РОЗ'ЯСНЕННЯ
від 18.09.2015 р. N 17.4-12/13
ЗАТВЕРДЖУЮ
В. о. заступника Голови Державної служби статистики України
______________ І. М. Нікітіна
18 вересня 2015 року

Роз'яснення щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-виноград (річна) "Звіт про перероблення винограду на виноматеріали"

I. Загальні положення

1.1. Ці Роз'яснення містять інформацію щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 1-виноград (річна) "Звіт про перероблення винограду на виноматеріали" (далі - форма).

1.2. Показники форми уключають дані за період з 1 грудня попереднього року до 30 листопада звітного року.

Значення показників форми мають формат представлення в числах з одним десятковим знаком (після коми).

1.3. Показники форми ґрунтуються на даних документів первинного обліку:

- приймальних квитанціях;

- товарно-транспортних накладних;

- накладних (внутрігосподарського призначення);

- актах переробки винограду;

- актах про спиртування сусла та інших первинних документів.

II. Показники форми

2.1. Розділ 1. Перероблення винограду за звітний період.

2.1.1. Графа 1 вміщує дані про загальну кількість винограду, переробленого на виноматеріали за звітний період, за найбільш поширеними сортами на території України, включаючи виноград, отриманий на давальницьких засадах.

2.1.2. Дані графи 1 можуть бути більшими або дорівнювати сумі даних, що зазначені у графах 3 і 4 по всіх рядках.

2.1.3. Графа 2 вміщує дані про середню масову концентрацію цукрів у винограді (г/дм3) за даними лабораторного аналізу за окремими сортами.

2.1.4. Графа 3 вміщує дані про кількість власно виробленого винограду, який надійшов на перероблення.

2.1.5. Графа 4 вміщує дані про кількість винограду, який був куплений для перероблення.

2.1.6. Графа 5 вміщує дані про вартість купленого винограду за цінами, що склалися у звітному періоді, з урахуванням його якості. Дані цієї графи не включають податок на додану вартість, накладні, транспортні та експедиційні витрати.

2.2. Розділ 2. Виробництво виноматеріалів за звітний період.

2.2.1. Рядки 201 - 207 вміщують дані про загальні обсяги вироблених виноматеріалів за груповим асортиментом урожаю поточного року в сумі з виноматеріалами, що отримані після 1 грудня минулого року (після зняття виноматеріалів з дріжджів).

2.2.2. Рядок 301 вміщує дані про використаний обсяг спирту-ректифікату, включаючи той, що використовувався у звітному році для закріплення виноматеріалів попереднього року.

2.2.3. Рядок 302 вміщує дані про залишки спирту-ректифікату на балансі підприємства станом на 30 листопада звітного року.

 

Заступник директора департаменту
статистики сільського господарства
та навколишнього середовища Держстату

О. В. Сікачина