ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Л И С Т
N 11/4-09-1062-ЕП від 04.02.2002
Начальникам регіональних
митниць
Начальникам Бориспільської,
Севастопольської та
Оперативної митниць
Про митний контроль кондитерської продукції,
яка уражена сальмонельозом
На виконання доручення Кабінету Міністрів України від
24.01.2002 N 57-ск/47 повідомляємо, що, за інформацією Служби
безпеки України, в січні поточного року епідеміологічною службою
Угорщини виявлено збудники сальмонельозу в партії шоколадних
цукерок марки "MERSI" виробництва угорської фірми "STOCK HUNGARY".
Враховуючи вищевказане, звертаємо увагу на необхідність
посилення митного контролю й митного оформлення вищевказаної
продукції під час її переміщення через митний кордон та при
пропуску на митну територію України.
При цьому необхідно неухильно дотримуватись положень статті
18 Митного кодексу України ( 1970-12 ), яка вимагає завершувати
митне оформлення товарів та інших предметів тільки після
проведення їх санітарного контролю.
Крім того, при організації митного контролю такої категорії
товарів необхідно підтримувати належну взаємодію з структурними
підрозділами, які здійснюють санітарно-епідеміологічний контроль у
пунктах пропуску через державний кордон та в місцях доставлення
вантажів. При відпрацюванні такої взаємодії слід обов'язково
враховувати вимоги статті 4 Закону України від 17.07.97
N 468/97-ВР ( 468/97-ВР ) "Про державне регулювання імпорту
сільськогосподарської продукції", статей 5 Закону України від
23.12.97 N 771/97-ВР ( 771/97-ВР ) "Про якість та безпеку харчових
продуктів і продовольчої сировини", статті 16 Закону України від
24.02.94 N 4004-XII ( 4004-12 ) "Про забезпечення санітарного та
епідемічного благополуччя населення".
Заступник Голови Служби П.В.Пашко