РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) № 873/2012
від 1 жовтня 2012 року про перехідні заходи щодо списку смако-ароматичних добавок і сировинних матеріалів Союзу, наведеного в додатку I до Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1334/2008
(Текст стосується ЄЕП)
(ОВ L 267 02.10.2012, с. 162)
Зі змінами, внесеними:
|
Офіційний вісник
|
№
|
сторінка
|
дата
|
РЕГЛАМЕНТОМ КОМІСІЇ (ЄС) 2018/1259 від 20 вересня 2018 року
|
L 238
|
28
|
21.09.2018
|
РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) № 873/2012
від 1 жовтня 2012 року
про перехідні заходи щодо списку смако-ароматичних добавок і сировинних матеріалів Союзу, наведеного в додатку I до Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1334/2008
(Текст стосується ЄЕП)
ГЛАВА I
СМАКО-АРОМАТИЧНІ РЕЧОВИНИ, ЗАЗНАЧЕНІ В СТАТТІ 9(a) РЕГЛАМЕНТУ (ЄС) № 1334/2008
Стаття 1
Перехідні заходи щодо харчових продуктів, що містять смако-ароматичні речовини
Харчові продукти, що містять смако-ароматичні речовини, які законно введені в обіг або марковані до 22 жовтня 2014 року, але які не відповідають частині A додатка I до Регламенту (ЄС) № 1334/2008 (994_a20)
, можна реалізовувати до дати їхньої мінімальної тривалості дії або терміну придатності.
ГЛАВА II
СМАКО-АРОМАТИЧНІ ДОБАВКИ І СИРОВИННІ МАТЕРІАЛИ, ЗАЗНАЧЕНІ В СТАТТІ 9(b)-(f) РЕГЛАМЕНТУ (ЄС) № 1334/2008
Стаття 2
Дата застосування частин B-F списку смако-ароматичних добавок і сировинних матеріалів Союзу
Для цілей третього параграфа статті 30 у поєднанні зі статтею 10 Регламенту (ЄС) № 1334/2008 (994_a20)
частини B-F списку смако-ароматичних добавок і сировинних матеріалів Союзу, наведеного в додатку I до згаданого Регламенту, застосовуються з 22 жовтня 2016 року.
Стаття 3
Термін подання заявки
Заінтересовані сторони подають до Комісії заявки на надання дозволів на смако-ароматичні добавки і сировинні матеріали, зазначені в статті 9(b)-(f) Регламенту (ЄС) № 1334/2008 (994_a20)
, що введені в обіг на момент набуття чинності цього Регламенту згідно з Регламентом (ЄС) № 1331/2008 (984_016-08)
, щонайпізніше 22 жовтня 2015 року
Стаття 4
Перехідні заходи щодо харчових продуктів, які містять смако-ароматичні добавки і сировинні матеріали, зазначені в статті 9(b)-(f) Регламенту (ЄС) № 1334/2008
1. Харчові продукти, що містять смако-ароматичні добавки і сировинні матеріали, зазначені в статті 9(b)-(f) Регламенту (ЄС) № 1334/2008 (994_a20)
, які законно введені в обіг або марковані до 22 квітня 2018 року, але які не відповідають частинам B-F додатка I до Регламенту (ЄС) № 1334/2008, можна реалізовувати до дати їхньої мінімальної тривалості дії або терміну придатності.
2. Харчові продукти, що містять смако-ароматичну добавку "смак і аромат гриль концентрований (рослинний)" (FL No 21.002), що належить до "інших смако-ароматичних добавок", які законно введені в обіг або марковані до 22 квітня 2020 року, можна реалізовувати до їхньої дати мінімальної тривалості дії або дати закінчення строку придатності. Якщо інформацію, що вимагається Європейським органом з безпечності харчових продуктів, не надано до 5 серпня 2018 року, процедура розгляду заявки припиняється відповідно до статті 3(4) Регламенту (ЄС) № 1331/2008 (984_016-08)
.
ГЛАВА III
ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
Стаття 5
Зміни до Регламентів (ЄЕС) № 1601/91 і (ЄС) № 110/2008
Для цілей четвертого параграфа статті 30 Регламенту (ЄС) № 1334/2008 (994_a20)
, щодо змін до Регламентів (ЄЕС) № 1601/91 і (ЄС) № 110/2008 (994_b12)
, датою застосування списку смако-ароматичних добавок і сировинних матеріалів Союзу визначити 22 квітня 2013 року.
Стаття 6
Набуття чинності
Цей Регламент набуває чинності на двадцятий день після його публікації в Офіційному віснику Європейського Союзу.
Цей Регламент обов’язковий у повному обсязі та підлягає прямому застосуванню в усіх державах-членах.
( Джерело: Урядовий портал (Переклади актів acquis ЄС) https://www.kmu.gov.ua )