ЮРИДИЧНИЙ ХАРКІВ ПЛЮС

Законодавство України / нормативні документи / правова допомога / послуги юриста / адвоката

Законодавство України
КОМЕНТАРІ, РОЗ'ЯСНЕННЯ
ПОШУК ПО ВСІЙ БАЗІ
1. До запровадження (з 1 липня 2002 р.) нового розміру мінімальної заробітної плати (165 грн.) ми, соціальні працівники територіального центру, одержували 15%. У липні цю доплату вже не нарахували. Чому? 2. Оскільки робота соціального працівника пов'язана із заготівлею для одиноких непрацездатних громадян вугілля на зиму, виконанням робіт на присадибних ділянках, носінням води у відрах тощо (соціальні працівники - це переважно жінки), які норми встановлено на ці роботи? 3. Чи зобов'язані видавати соціальним працівникам спецодяг, мило, рукавички тощо? В.Варзухіна, смт Панютине Харківської обл. (03/12/2002)
Які нині (після визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів за його постановою від 18.05.2001 р. N 541 умови встановлення надбавок за ненормований робочий день водіям легкових і санітарних автомобілів та автомобілів швидкої медичної допомоги? О.Кувічка, м. Полтава (03/12/2002)
Чи мають право зобов'язувати медсестер-анестезісток чергувати вдома, не оплачуючи це чергування? (05/12/2002)
1. Яким має бути посадовий оклад медичної перев'язувальної сестри, якщо в неї є вища кваліфікаційна категорія "медсестра стаціонару"? 2. Який розмір доплати за шкідливі умови праці може бути встановлено медсестрі СНІД-кабінету поліклініки? 3. Чи можна вважати бухгалтерію центральної районної лікарні централізованою і як оплачувати працю її працівників? ЦРЛ, м. Овідіополь Одеської обл. (21/01/2003)
Виходячи з якої зарплати (з урахуванням доплати за ненормований робочий день чи без неї) підвищують тарифні ставки водіям санітарного автотранспорту за роботу в особливому режимі? О.Руда, Г.Зарубенко, м. Вінниця (21/01/2003)
Працюю заступником головного лікаря (начмедом). Маю кваліфікаційну категорію лікаря швидкої допомоги. Переважно займаюсь забезпеченням швидкої допомоги. Чи маю право на оплату кваліфікаційної категорії? В.Бакуменко, м. Харків (21/01/2003)
Чи має право на 25%-ве підвищення посадового окладу бібліотекар, зайнятий обслуговуванням дітей, котрі перебувають у психоневрологічному санаторії? С.Король, м. Кременчук Полтавської обл. (21/01/2003)
Чи має право начальник адміністративної групи на доплату за виконання обов'язків інспектора з кадрів (посада інспектора вакантна)? Д.Задворна, м. Славута Хмельницької обл. (31/03/2003)
Чи маю право я, касир центру реабілітації інвалідів, на надбавку до посадового окладу (25%) у зв'язку з шкідливими умовами праці? Л.Лавошник, м. Луганськ (31/03/2003)
В яких розмірах може бути встановлено посадові оклади дезінфектору будинку дитини, надбавки й доплати до них? За який період може бути зроблено перерахунок зарплати в разі виявлення помилок? М.Попович, м.Свалява Закарпатської обл. (14/05/2003)
На які виплати маю право, якщо працюю санітаркою в школі-інтернаті по 12 годин на день (через день), у тому числі у вихідні дні і водночас у гардеробі та на прохідній? Ю.Линенко, с.Топільниця Львівської обл. (14/05/2003)
Чи справді з 1 лютого 2002 р. завідувачам бібліотек та медичним сестрам спеціальних шкіл-інтернатів підвищено посадові оклади на 15%? Р.Гонтар, В.Семенченко, смт Нова Прага Кіровоградської обл. (14/05/2003)
Чи зберігається за фельдшером виїзної бригади станції швидкої медичної допомоги надбавка за тривалість безперервної роботи в установленому розмірі після переведення його на посаду заступника головного лікаря по медсестринському персоналу - головного фельдшера? О.Крамаренко, м. Чернівці (06/06/2003)
Якщо схемний посадовий оклад головного лікаря за п. 1.7 наказу Міністерства праці та соціальної політики і МОЗ України від 06.04.2001 р. N 161/137 приведено до схемного посадового окладу завідувача хірургічним відділенням, якими мають бути схемні посадові оклади заступників керівника з економічних посад та з числа лікарів, кваліфікаційні категорії яких відрізняються від категорії головного лікаря? Центральна бухгалтерія центральної міської лікарні, м. Білгород-Дністровський Одеської обл. (06/06/2003)
3859 Рабочий перерыв не оплачивается Для медработников стационара круглосуточного пребывания при территориальном центре для одиноких и престарелых установлен суточный режим работы и применяется суммированный учет рабочего времени. В течение суток им предоставляется 2,5 часа на отдых и прием пищи. Время на отдых и прием пищи бухгалтерией предприятия не оплачивается, хотя медперсонал не покидает отделение во время дежурства и фактически находится в стационаре круглые сутки. Правомерны ли действия бухгалтерии стационара? (26/01/2004)
ШКІДЛИВІ УМОВИ ПРАЦІ (15/04/2004)
Бухгалтер районної лікарні виконує обов'язки тимчасово відсутнього працівника бухгалтерії. В цей період йому встановлюють надбавку за складність, напруженість у роботі в розмірі 50% посадового окладу. Як правильно встановити цю надбавку (на всю нараховану заробітну плату чи лише на схемний посадовий оклад)? (16/11/2004)
За яких умов працівникам (бухгалтеру, інспектору з -2цА кадрів) територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян може бути встановлено надбавку в розмірі до 50% посадового окладу? (16/11/2004)
За якою ставкою заробітної плати зобов'язані нараховувати доплати водіям станції швидкої медичної допомоги за роботу вночі та в святкові дні? Чи зобов'язані оплачувати перенесення хворих, якщо бригаду недоукомплектовано санітаром? Н.Цуркан, м. Білгород-Дністровський Одеської обл. (16/11/2004)
Мене було прийнято на роботу за посадою спеціаліста по ранній соціальній реабілітації дітєй-інвалідів відділення при управлінні праці та соціального захисту населення, яку згодом перейменовано на соціального педагога. Маю понад 11 років педагогічного стажу, в тому числі за посадою соціального педагога — понад шість років. Який у мене має бути посадовий оклад? Чи маю право на доплату за завідування, якщо посади завідуючого відділенням у штаті немає, але фактично виконую цю роботу? Якою має бути тривалість мого робочого часу? (07/12/2004)
Чи зараховується до стажу державної служби: — період служби в Державній службі охорони при районному та обласному відділах внутрішніх справ МВС України в Івано-Франківській області на посадах міліціонера дивізіону, чергового, старшого інспектора, командира батальйону, заступника начальника? — період служби на посаді міліціонера (молодший начальницький склад дивізіону відділу внутрішніх справ Кременчуцького міськвиконкому), якщо потім обійняв посаду інспектора (середній начальницький склад) цього відділу внутрішніх справ МВС України? (23/12/2004)
Чи має право завідувачка відділення медико-соціальної реабілітації при територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів на суміщення посади соціального педагога цього самого відділення? (23/12/2004)
Чи мають право на надбавку за тривалість безперервної роботи старші медичні сестри терапевтичних відділень поліклінік? (23/12/2004)
Яким може бути максимальний розмір надбавки за тривалість безперервної роботи лікарів і медсестер амбулаторії при селищній раді, лікаря і фельдшера швидкої медичної допомоги при цій амбулаторії? (23/12/2004)
1. Чи може бути підвищено на 15% посадовий оклад головного лікаря за наявність амбулаторного відділення? 2. Як установити доплати за шкідливі умови праці, якщо місцева санепідемстанція відмовляється обстежити робочі місця на шкідливість умов праці, а коштів, щоб оплатити це обстеження обласній санепідемстації, не вистачає? (27/12/2004)
Чи зберігається за лікарем-терапевтом вищої категорії дільничної лікарні надбавка за тривалість безперервної роботи (40%) у разі переведення його на посаду головного лікаря цієї самої лікарні? Як оплачуватиметься його праця загалом? (27/12/2004)
Чи має право дитячий будинок-інтернат установити доплату працюючій пенсіонерці за звання "Заслужений працівник охорони здоров'я Української РСР", якщо вона одержує пенсію за особливі заслуги перед Україною? (27/12/2004)
Чи мають право на підвищення схемних посадових окладів за двома підставами лікарі й медсестри стаціонарного онкологічного відділення, якщо вони зайняті на роботах: з тривалим застосуванням великих доз хіміотерапевтичних препаратів; з хімічними речовинами, віднесеними до алергенів? (27/12/2004)
Як оплачувати працю медичних сестер, зайнятих на роботах у хірургічному кабінеті стоматологічної поліклініки? На які пільги вони мають право? (27/12/2004)
СЕСТРА ХАЗЯЙКА (17/05/2005)
Copyright 2003-2015 by LicaSoft Group