ЮРИДИЧНИЙ ХАРКІВ ПЛЮС

Законодавство України / нормативні документи / правова допомога / послуги юриста / адвоката

Законодавство України
КОНСУЛЬТАЦИИ
ПОШУК ПО ВСІЙ БАЗІ
В якому розумінні слід тлумачити термін “повна сума покупки? (“Вісник податкової служби України” № 33, ст. 42 за вересень 2001р.)” (16/01/2003)
Валюта покупается в один день, а перечисляется за границу на следующий. По какому курсу пересчитывать задолженность? По курсу покупки валюты или по курсу на день перечисления денег? (Вариант предоплата и по факту поставленной продукции). (16/01/2003)
Введена ли в действие книга учета расчетных операций без использования РРО (с расчетными квитанциями), если нет, то можно ли физическому лицу - плательщику единого налога учитывать продажу пива, разрешенной алкогольной продукции в книге Формы10? (16/01/2003)
Виїзні пункти медичного обслуговування населення працюють за встановленим графіком тільки у суботу та неділю в орендованих на цей час приміщеннях. Одночасно можуть виїжджати чотири бригади лікарів у різні населені пункти. Здійснення медичної діяльності бригад неможливе поза стаціонарними приміщеннями. Як провадяться розрахунки за надані медичні послуги? (16/01/2003)
Відповідно до статей 15 та 16 Закону України від 01.06.2000 № 1776-III “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” контроль за дотриманням суб’єктами підприємницької діяльності порядку проведення розрахунків за товари (послуги), інших вимог цього Закону здійснюють органи державної податкової служби України шляхом проведення планових або позапланових перевірок. Планові та позапланові перевірки осіб, що використовують реєстратори розрахункових операцій, розрахункові книжки або книги обліку розрахункових операцій, здійснюються у порядку, передбаченому законодавством України. Що стосується планових та позапланових виїзних перевірок фінансово-господарської діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, які визначені Указом Президента України від 23.07.1998 № 817/98 “Про деякі заходи з дерегулювання підприємницької діяльності”, то згідно із п. “а” ст. 5 Указу вони проводяться контролюючими органами – державною податковою службою України з питань, пов’язаних із сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів) до бюджетів та державних цільових фондів, неподаткових платежів. Таким чином, норми щодо проведення планових та позапланових перевірок, визначені Указом Президента України “Про деякі заходи з дерегулювання підприємницької діяльності”, не поширюються на перевірки порядку проведення розрахунків за товари (послуги) та інших вимог Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”. (16/01/2003)
Враховуючи специфіку торгівлі в аптеках, просимо надати роз’яснення щодо програмування аптечних товарів. (16/01/2003)
Время работы кафе 10.00-1.00.Обязательно в таком случае делать один z-отчёт до 24-х часов, а второй по окончании работы или можно делать один z-отчёт по окончании работы? (16/01/2003)
Де знайти лист ДПА України від 26.04.01 р. № 5443/7/23-3117 "Про підготовку впровадження книг обліку розрахункових операцій ?" (16/01/2003)
Державна друкарня здійснює торгівлю друкованою продукцією (зошити, розмальовки, набори кольорового паперу, альбоми для малювання тощо) та канцтоварами. Чи потрібно застосовувати РРО? (16/01/2003)
Должно ли СПД - юридическое лицо применять РРО, если в кассе предприятия осуществляется прием наличных от работников предприятия за оплату ведомственного жилья и стоимости путевок? (16/01/2003)
Должны ли применять РРО при приеме членских взносов общественные организации? (16/01/2003)
Имеет ли право предприятие, которое предоставляет услуги в сфере игорного бизнеса (игровые автоматы с денежным выигрышем), работать на кассовом аппарате "Samsung ER 250 F"? Существуют ли сроки эксплуатации данного кассового аппарата? (16/01/2003)
Имеет ли право частный предприниматель на едином налоге, занимающийся продажей автотоваров, продавать автомасла и присадки с использованием книги учета расчётных операций и расчетных книжек? (16/01/2003)
К нам пришла проверка по кассовому аппарату, сделали контрольную закупку, сняли кассу - все нормально!, но потом не далеко от кассового аппарата увидели сейф, из которого кассир брала кассовую книгу, и в котором лежали деньги в сумме 378 грн, это были личные деньги одного из наших клиентов, который дал эти деньги, как залог, в счет того, чтобы ему придержали товар до понедельника, до оплаты по безналичному расчету, его предприятием, проверяющие посчитали, что это выручка от реализации товара за день, остатки товара при этом не снимались, и сейчас нас штрафуют в пятикратном размере от этой суммы. Правомерны ли их действия? (16/01/2003)
Как должен выдавать чеки за покупку частный предприниматель, работающий по единому налогу: в обязательном порядке или все таки по требованию клиента? (16/01/2003)
Как торговать слабоалкагольными напитками без приобретения лицензии на алкоголь??? (16/01/2003)
Какие необходимы расчетные подтверждающие документы (кассовый чек, расчетная квитанция или что-то другое) при осуществлении покупки за наличный расчет у ЧП юридическим лицом? (16/01/2003)
Какими документами регламентируется выездная торговля медикаментами? Как, в этом случае, проводить наличные расчеты с покупателями (с РРО или КОРО)? (16/01/2003)
Какое наказание предусмотрено плательщику единого налога физлицу за отсутствие на момент проверки даты в журнале ведения учета и ценников на товаре и на каком основании? (16/01/2003)
Какой отчет необходимо предоставить плательщику в районную ГНИ, в случае импорта на таможенную территорию Украины ликеро-водочной продукции, приобретенной у производителя – нерезидента? (16/01/2003)
Какой порядок обложения акцизным сбором реализации ювелирных изделий? (16/01/2003)
Коли нарешті будуть запровадженні "засоби захисту", так звані пломби-голограми та закінчиться волокита, яку створила ДПАУ для підприємців та робітників місцевих ДПІ (в обличчі управлінь автоматизованого адміністрування податків, на яких скинули цю громіздку роботу по реєстрації РРО, ОРО та РК, не добавивши працівників, у зв’язку з цим ці малочисельні підрозділи просто не справляються з цими новими функціями)?” Питання: “Когда появятся "засоби захисту", которые должны использоваться для пломбировки регистраторов расчетных операций, книг учета расчетных операций и т.д., которые регламентированы в Приказе № 614 ГНАУ? Как они выглядят? Где их можно приобрести, как и где установить? С уважением, Щербацеий С.Т. г. Одесса” (16/01/2003)
Ми маємо реєстратор розрахункових операцій на складі. При перевірці розрахункових операцій, в касовому ящику сума денної виручки склала 3342,50 грн., по показнику денного звіту РРО також 3342,50. В приміщенні, де знаходиться РРО, також стоїть металева шафа, для особистих речей касира та робітників, а оскільки книга касового апарату не поміщається в касовий ящик РРО, то вона знаходиться в цьому металевому ящику, а коли касир діставала книгу, для пред’явлення перевіряючому, то він побачив там гроші, які вніс клієнт (свої особисті), за своє підприємство під заставу, щоб йому придержали товар, поки підприємство перерахує на наш розрахунковий рахунок кошти (що потім так і було), перевіряючий не зважаючи на пояснення, склав акт порушення, мотивуючи це тим, що ці кошти були за реалізований товар. Залишки товару не знімалися. Чи правомірні дії перевіряючого? Чи порушили ми податкове законодавство? (16/01/2003)
Ми, юридична особа (А), уклали угоду з юридичною особою (В) про надання їй послуг із харчування її працівників. Торгівлі акцизними товарами не буде. Розрахунок тільки по безготівці. Чи потрібно нам застосовувати касовий апарат та купляти торговий патент? А також просимо дати відповідь по правильному товаро- і документообігу. (16/01/2003)
Может ли директор малого предприятия снять с расчетного счета сумму чистой прибыли, оставшуюся после уплаты зарплаты, всех налогов и обязательных платежей? (16/01/2003)
Мы неоднократно пытаемся выяснить: Почему большинство банков принимают комунальные платежи без кассовых аппаратов? Вопрос вроде бы простой - "Все банковские операции можно проводить без РРО", но есть документ ("Закон о банках и банковской деятельности") в котором перечисленны все операции, которые относятся к банковским. Приема налички там нет, да и быть не может - наличку принимают все! В данном случае нас исключительно интересуют - коммунальные платежи населения. Большинство банков принимают их без РРО. Прием наличных в банке осуществляется согласно "Инструкции N 1 з организации емисийно-касовой роботи в установах банкав Украини". Документ крайне интересен, видимо последнии 10 лет в него вносили изменения (вместо того чтобы переписать заново), получилось крайне не логично. Пункт 15.6 делит все автоматизированные система на два класса 1. в составе ОДБ (операционного дня банка ) и 2. автономные. В составе ОДБ это означает что все проводки проходят в реальном времени и назад их открутить невозможно, платежка сформированна и деньги перечислены. Такое возможно лишь в теории - ибо получатель, например водоканал должен будет получить в один день столько платежек сколько людей заплатили. Это не понравится никому. Проверить входит ли прием коммунальных платежей в ОДБ крайне просто - достаточно подождать минуту и узнать у гл. бухгалтера куда и когда ушла моя платежка. А вот про автономные системы другой разговор в последнем абзаце 15.6 очевидно, что их надо регистрировать в налоговой! Или не надо!? И еще. Совершенно очевидно, что этот вопрос очень запутан. Ведь изначально понятно, что кассир банка ни чем не отличается от кассира в магазине (он что обмануть не может?), но ведь слово банк завораживает. Да и банки не желают связываться с налоговой и ставить кассовые аппараты. Им так проще вот и начинается карусель, которая нашла отражение во всех документах. И все же очень хочется получить ответ на вопрос: на каком основании банк принимает платежи населения без РРО? (16/01/2003)
Мы производим и реализуем обувь, но у нас нет своих точек на базаре, мы продаем обувь реализаторам за наличные. Имеем ли мы право продавать свой товар за наличку без кассового аппарата? (16/01/2003)
На нашем предприятии была плановая проверка ГНИ за три года. После проверки в арендуемом нами здании где мы за свои средства производим капитальный ремонт крыши, находились бухгалтерские документы, которые в результате обильного дождя пришли в негодность. Можно ли произвести списание таких документов? (16/01/2003)
На якій підставі при перетині державного кордону України на власному автомобілі у пункті переходу Нові Яриловичі з мене взяли податок за проїзд? (16/01/2003)
Надання яких побутових послуг населенню дозволяється здійснювати без застосування реєстраторів розрахункових операцій? Чи існують обмеження кількості працюючих при наданні побутових послуг без застосування РРО? (16/01/2003)
Надати роз’яснення про застосування зазначених нормативних документів при реалізації хлібобулочних виробів при виїзній торгівлі, та при виходу з ладу РРО? (16/01/2003)
Наша громадська організація закупає за готівковий рахунок канцелярське приладдя для власних потреб. При розрахунку у магазині через РРО ми одержуємо касові чеки. Звідси питання: чи обов'язкова наявність печатки магазину та штампу "сплачено" на зворотній стороні касового чеку (якщо можна, вкажіть, який нормативний документ регулює це питання). (16/01/2003)
Наше підприємство випускає газету. Маємо пільговий торговий патент. Чи необхідне нам застосовувати РРО? (16/01/2003)
Наше підприємство є розробником комп'ютерної системи для пунктів обміну валюти, що занесена до Реєстру НБУ. Яким чином можливо здійснити контакт з "Державною комісією з питань впровадження електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом" з приводу обговорення необхідних доопрацювань нашої системи та шляхів її подальшого занесення до державного реєстру РРО? (16/01/2003)
Наше предприятие занимается выпуском полиэтиленовой продукции. Основным видом сырья для изготовления данной продукции являются отходы ПЭТ, которые можно получить путем дробления полиэтиленовой бутылки. Для этого мы решили создать пункты по приему ПЭТ - бутылок от населения, которые не только обеспечат нас сырьем, но и очистят окружающую среду. Надо ли при приеме бутылок использовать кассовый аппарат или можно применять ТКК? (16/01/2003)
Новостворений суб’єкт малого підприємництва - фізична особа пройшов державну реєстрацію, але підприємницьку діяльність не було розпочато і заяву на право застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності не було подано. Яку звітність і в які строки необхідно подавати до ДПА до початку підприємницької діяльності в такому випадку? (16/01/2003)
Нужно ли в отчете по РРО отдельно указывать сумму проведенную по чековой книжке во время отключения света? (16/01/2003)
Нужно ли применять РРО ЖКХ и ЖСК при приеме наличных денег от жильцов? (16/01/2003)
Обязана ли редакция газеты, продающая свои газеты непосредственно в помещении редакции за наличный расчет использовать РРО? Требуется ли использование РРО при приеме за наличный расчет объявлений в газету, которую издает редакция? (16/01/2003)
Орган податкової служби відмовився надати рішення про застосування штрафних санкцій по наслідках документальної перевірки, згідно акту проведення якої було виявлено виключно завищення суми ПДВ, заявленого до відшкодування. Оскільки, ми незгідні з такою мотивацією податкового органу, проте оскаржити її не можемо - відсутнє рішення про застосування санкцій. Які заходи впливу нам здійснити по відношенню до податкового органу? (16/01/2003)
Основным видом деятельности компании является продажа электроэнергии. Кроме того, компания оказывает следующие услуги: Выдача технических условий на подключение трехфазное питание; Ремонт и подключение электросчетчиков; Выдача разрешений на применение термического оборудования; Следует ли применять РРО при приеме денег в кассу предприятия за перечисленные услуги?” (16/01/2003)
Підприємство займається оптовою торгівлею. Розрахунок за реалізований товар проводиться як в готівковій, так і в безготівковій формах (в т.ч. і на умовах відтермінування платежу). При розрахунку готівкою, а це може бути доплата або часткова оплата (20, 30 %) сума оплати проводиться через РРО, але без зазначення конкретного товару (що вказано в накладній). Чи можливо в таких випадках не застосовувати режим програмування, як на суму часткової оплати “пробити” конкретний товар, які штрафні санкції передбачені за ці порушення?” (16/01/2003)
Підприємство збирається відкрити дискотеку. Чи необхідно використовувати в даному випадку касовий апарат, чи можна використовувати квитанції суворої звітності з нанесеними друкарським способом номерами? (16/01/2003)
Підприємство здійснює помол зерна пшениці на муку та реалізує готову продукцію. Як необхідно проводити готівкові розрахунки? (16/01/2003)
Підприємство здійснює торгівлю з лотків, на які неможливо встановити реєстратори розрахункових операцій, а розрахункові книжки які повинні використовуватися дуже дорогі, як нам бути в такому випадку? (16/01/2003)
Підприємство надає платну стоматологічну допомогу населенню. Розроблено впровадження платіжно-розрахункових дисконт-карток, які передбачають внесення авансу готівкою за наступну стоматологічну допомогу з визначеною знижкою для постійних клієнтів. Чи має право підприємство провадити реєстрацію надходження готівкових коштів (аванс згідно з дисконт-карткою) через касу підприємства з оформленням прибуткових ордерів та видачею відповідних квитанцій у встановленому порядку? (16/01/2003)
Підприємство надає послуги (пуско-налагоджувальні роботи) цукровим заводам за умовами розрахунків грошовими коштами. Заводи розраховуються цукром за мінімальними цінами. Підприємство вимушене здійснювати продаж цього цукру юридичним особам та приватним підприємцям за попередньою оплатою, у тому числі й готівкою. Таких операцій за рік було 16 (шістнадцять). Чи потрібно застосувати у даному випадку РРО? (16/01/2003)
Підприємство працює по єдиному податку, виробляє і самостійно реалізує свій товар – морозиво. Як проводити розрахунки із споживачами за товар із застосуванням розрахункових книжок і чеків? Заповнення кожного розрахункового чека займає певний час, це сприяє зниженню реалізації товару, так як споживач не бажає чекати заповнення чека і купує товар в іншому зручному місці. Чи обов’язково кожному покупцю видавати такий розрахунковий чек? Чи можливо видавати розрахунковий чек тільки на вимогу споживачів (непорушуючи, при цьому, закони)? (16/01/2003)
Підприємство продало продукцію власного виробництва за готівку без застосування реєстратора розрахункових операцій, та без оприбуткування цієї готівки в касу підприємства. Які штрафні санкції застосовуються в даному випадку: у п’ятикратному розмірі сум неоприбуткованої готівки, чи відповідно до п. 7 ст. 17 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів громадян? З повагою ПП "ВЕЕМ". (16/01/2003)
Підприємство-виробник надає послуги фізичним особам (художникам) у виготовленні їхніх авторських робіт. Чи має право таке підприємство приймати готівкові кошти по ордерам в касу підприємства? (16/01/2003)
Підприємством була порушена ст.17п.6 Закону України про застосування РРО. Податковою адміністрацією накладений штраф у розмірі 5-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Які ще санкції повинні бути застосовані стосовно підприємства та його працівників? У якому розмірі та чи правомірно накладати адмін.штраф на керівника? (16/01/2003)
Після закінчення університету, в червні 2002 р., я два місяці займалась пошуками роботи. Працевлаштувалась я тільки з 02.09.2002. Чи можу я отримати довідку про доходи за липень і серпень в державній податковій інспекції району (за місцем проживання) для оформлення субсидії на комунальні послуги? (16/01/2003)
Подлежит ли акцизному сбору растворитель уайт-спирит в бутылках? (16/01/2003)
Подскажите, пожалуйста, с какой даты применяются штрафные санкции, согласно с пунктом 1 статьи 17 Закона №2156-III. (О применении РРО)? (16/01/2003)
Поясніть, який термін переведення суб’єктів підприємницької діяльності щодо використання контрольно-касових апаратів? (16/01/2003)
Предприятие - юридическое лицо, имеет цех по производству, реализации макаронных изделий и продовольственных товаров, плательщик единого налога. На летний сезон оформили выносную торговлю со столика на Набережной по реализации напитков, соков, пива, мин. воды. Можем ли мы работать с использованием расчетных книжек и книг учета расчетных операций, т.е. без РРО? (16/01/2003)
Предприятие оказывает услуги в интернет, а также услуги по настройке компьютеров. Оплата за эти услуги производится как физлицами, так и предприятиями в безналичной форме. Предприятие не имеет возможности организовать прием наличных платежей у себя в офисе, поэтому физические лица вынуждены оплачивать наши услуги через отделения банков. Но многие из наших клиентов имеют платежные карты и хотели бы оплачивать услуги с их помощью в нашем офисе. В этом случае банк размещает у нас в помещении на ответственном хранении свое оборудование (POS-терминал) для приема оплаты по платежным картам и производит все операции по авторизации этих карт и зачислению денежных средств на наш расчетный счет. В данном случае это исключительно банковская операция по перечислению безналичных денежных средств и зачислению их на наш расчетный счет. Факт совершения оплаты регистрируется POS-терминалом и банком с выдачей контрольного чека и последующего отражения в банковских документах и ничем не отличается от обычной безналичной формы оплаты. Вопрос: Может ли наше предприятие не использовать в таких случаях всевозможные дополнительные регистраторы расчетных операций (в том числе и бумажные) по платежным картам, так же как они не используются и при обычных безналичных перечислениях и, возможно, необходимы только при торговых операциях. Мы плательщики единого 10 % налога и поэтому каждое послупление средств на наш расчетный счет - это и поступление 10 % от этого платежа в бюджет. На предприятии работет всего 4 человека. Приобретение РКО (РРО), введение их в действие и обслуживание вызовет увеличение денежных и трудозатрат, которые повлекут за собой значительное увеличение цен на наши услуги. (16/01/2003)
При осуществлении бартера алкогольными напитками между оптовыми торговцами достаточно ли перечислить в денежной форме сумму НДС без акциза? Если необходимо уплачивать и акциз, то как определить его сумму? (16/01/2003)
При перевірці торгової точки встановлено, що здійснювалась торгівля тютюновими виробами та алкогольними напоями без наявності відповідних ліцензій, без застосування РРО, протягом певного часу ( тобто торгівля вищевказаними підакцизними товарами здійснювалася не випадково один раз). Скільки накладаються фін.санкцій? Одну на все порушення, чи дві на тютюн та алкоголь та за без використання РРО? (16/01/2003)
При продажі проїзних карток в газетних кіосках, чи потрібно використовувати інші засоби ніж Книга обліку розрахункових операцій? (16/01/2003)
Приватне підприємство здійснює торгівлю на оптовому ринку друкарською продукцією на лотку, має пільговий патент для реалізації періодичних видань, має свідоцтво платника ПДВ. Чи потрібно застосовувати РРО чи КОРО?” (16/01/2003)
Приватне підприємство, яке застосовує спрощену систему оподаткування, буде займатися наданням медичних послуг. Чи є обов’язковим для такого підприємства застосовувати РРО? Чи можливе використання в даному випадку прибуткових касових ордерів? (16/01/2003)
Приватний підприємець перейшов на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, реалізує підакцизні товари (ювелірні вироби). Чи потрібно застосовувати реєстратори розрахункових операцій? (16/01/2003)
Приватний підприємець – платник єдиного податку є власником трьох господарських одиниць. В одній із них планує здійснювати торгівлю ювелірними виробами. Чи обов’язково реєструвати розрахункові книги для решти двох господарських одиниць, якщо торгівля ювелірними виробами здійснюватися в них не буде? (16/01/2003)
Применяется ли РРО при реализации продукции изготовленной из давальческого сырья? (16/01/2003)
Проведение купли-продажи комиссионных товаров через РРО, кодировка комиссионных товаров в РРО? (16/01/2003)
Просимо надати нам відповідь, чи повинно Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку для забезпечення зборів членських внесків від членів об’єднання застосовувати ЕККА (16/01/2003)
Просимо надати роз’яснення щодо поширення дії Закону України від 01.06.2000 № 1776-ІІІ “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” на підпорядковані Державному комітету стандартизації, метрології та сертифікації України підприємства, організації, які за державним класифікатором ДК 009-96 “Класифікація видів економічної діяльності” зареєстровані за кодом 75.13.1 “Курировання діяльності у сфері економіки”. (16/01/2003)
Пунктом 2 Постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2000 № 1336 “Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” із змінами та доповненнями встановлений граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) – 200 тис.грн., у разі перевищення якого застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов’язковим для форм та умов проведення діяльності, зазначених у переліку, затвердженому даною постановою. Проте в постанові не вказано для суб’єкта підприємницької діяльності, чи для господарської одиниці встановлено граничний розмір обсягу розрахункових операцій. (16/01/2003)
С какого момента начинается срок плановой или внеплановой проверки налоговой: с момента получения уведомления или когда произведена запись в книге регистрации проверок? (16/01/2003)
С какого числа будут применяться финансовые санкции к СПД, которые не опломбировали свой РРО средствами контроля, т.к. согласно письма ГНА № 9162/23-3117 от 10.07.2001г. ЦСО должны это сделать в период авгута и сентября, но средств контроля до сих пор нет. (хотя уже прошло половина срока установленного законом)? (16/01/2003)
Санаторий - бюджетная организация. Нам разрешена реализация путевок, что не является предоставлением услуг и продажей товара. Должны ли мы применять кассовый аппарат или касовую книгу, если вся выручка сдается в банк ежедневно? (16/01/2003)
СДП фізична особа здійснює роздрібну торгівлю підакцизними товарами, а саме пивом солодовим по спрощеній системі оподаткування. З використанням РРО чи РК з КОРО він повинен був проводити розрахунок з 01.01.2001 року по 01.07.2001 року? (16/01/2003)
Сервісний центр технічного обслуговування вимагає від нас оплату за проведення опломбування РРО посилаючись на наказ № 614 від 1.12.2000 р. Ми пропонуємо виконати ці роботи під час щомісячного технічного обслуговування РРО - відповідно до п.3.1 “Порядку опломбування РРО”, який введений в дію разом з наказом ДПА № 614: “Опломбування РРО здійснюється під час реєстрації, ремонту, технічного обслуговування та за рішенням державної податкової служби.” Сервісний центр вимагає від нашого підприємства оплати всіх робіт (за що треба заплатити майже 60 грн.), кажучи, що вони не входять до переліку робі, які виконуються під час щомісячного технічного обслуговування РРО . Хто правий? (16/01/2003)
Ситуація. Достовірно відомо про факт здійснення юридичною особою роздрібної торгівлі неоприбуткованими товарами. Всього продано в 1999 році на суму 29272,81 грн. Документи, що підтверджують реалізацію - є: оригінали накладних (піддавалися, навіть, почеркознавчій експертизі), оригінали розрахункових документів, докази відсутності обліку неоприбуткованого товару. Як має відреагувати ДПА на подібну господарську операцію? Визнати операцію законною чи відреагувати якось інакше (умовчати порушення)?... З повагою, ПП Ващук Т.П., м. Київ (16/01/2003)
СПД - фізична особа здійснює роздрібну торгівлю по спрощеній системі оподаткування і проводить реалізацію пива, яке являється підакцизним товаром. З використанням РРО чи РК потрібно було проводити свою діяльність по реалізації підакцизних товарів з 01.01.2001 р. по 01.07.2001 р. (16/01/2003)
СПД - юридическое лицо ведёт расчёты за наличные с использованием РРО. Вопрос: 1. Начинать ли использование новой документации по использованию РРО с 01.07.01? 2. Предусматривает ли графа 2 раздела 2 кроме номера z-отчёта и сумму фискальной памяти? 3. Как отразить в журнале РРО остаток разменной монеты на конец рабочего дня, если отсутствует графа "залишок готiвки"? 4. При выходе РРО из строя (или отключения света), как вносить при работе с РК: общей суммой (как служебний внесок) или по наименованию товара, если в РК только отрывная часть предусматривает полное заполнение покупки, тогда как у СПД остаётся расчётная квитанция на общую сумму? (16/01/2003)
СПД фізична особа - платник єдиного податку здійснює роздрібну торгівлю пивом на розлив. Застосовуються РК і КОРО або ні? Якщо ні, то достатньо записати в графу книги обліку доходів та витрат виручку і доход за день? (16/01/2003)
У зв’язку з вступу в дію закону України “Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг ” від 21 12 2000 зі змінами та доповненнями реєстрація надходження грошових коштів за спожиту електроенергію повинна проводитися за допомогою ЕККА . До вступу в дію вищевказаного закону збір грошових коштів від побутових споживачів у дому проводився за допомогою “ збиральників ”, що підвищило сплату за спожиту електроенергію у 1,5 разів. Після вступу в дію вищевказаного закону збір грошових коштів у сільській місцевості повинен проводитись у відділеннях зв’язку, або у відділеннях ощадбанку . Але у 20% сіл відсутні вищевказані відділення. В цих селах рівень сплати за електроенергію від побутових споживачів без допомоги збиральників прирівнюються до нуля. На сьогоднішній день діють два таких переліків . Перший - затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 “Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі та громадського харчування ” зі всіма змінами та доповненнями. Другий - затверджений Наказом Міністерства економіки України №24 від 12 03 1998 “Про затвердження переліку окремих форм діяльності у сфери торгівлі, громадського харчування та послуг, специфіка яких дозволяє здійснювати розрахунки зі споживачами без застосування ЕККА за використанням товарно-касових книг “ , зареєстрований у Міністерстві юстиції України 20 березня 1998 року за № 183/2623 зі всіма змінами та доповненнями .У вищевказаному Наказі є п 19 “Розрахунки з населенням удома за скраплений газ , електроенергію у сільській місцевості, ветеринарні послуги”. Аналогічний пункт у вищевказаній Постанові відсутній. Просимо дати роз’яснення чи можливо застосувати п19 вищевказаного Наказу та проводити у відповідно до нього збір грошових коштів у сільській місцевості удома за спожиту електроенергію від побутових споживачів без застосування ЕККА «збиральниками» за допомогою товарно - касової книги. (16/01/2003)
Фізична особа – працюю в Криму по спецпатенту. Надаю послуги в сфері грального бізнесу – гральні автомати, казино, дитячі атракціони, спортивні гральні автомати. Чи потрібен мені для роботи ЕККА? Якщо так, то чи є спеціалізовані ЕККА для сфери грального бізнесу? (16/01/2003)
Фірма надає послуги в сфері грального бізнесу автоматами працюючими на жетонах. При цьому, облік жетонів ведеться через РРО. Плануємо застосовувати там же і автомати, які працюють на державній монеті. Облік, в цьому разі, має бути по книзі РО і квитанціях? Чи дозволяється облік через РРО? (16/01/2003)
Хто має право здійснювати сервісне обслуговування та ремонт реєстраторів розрахункових операцій? (16/01/2003)
Чи вважається гральним бізнесом діяльність з надання в оренду більярдних столів? (16/01/2003)
Чи відносяться за своїм призначенням розповсюджувані ЕТЦ “Професіонал” (за спеціальним дорученням ДПА України) засоби контролю (номерні пломби), які встановлюються на реєстратори розрахункових операцій і книги ОРО, до голографічних захисних елементів, що підпадають під дію Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів, затвердженого постановою КМ України № 171 від 24.02.2001 р.? На наш погляд, як і інших багатьох центрів сервісного обслуговування, пломби виготовлені з використанням технологічних процесів, забезпечуючи підвищення рівня їх захищеності. При їх впровадженні слід керуватись лише Законом про РРО і Порядком реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженим наказом ДПА № 614 від 1.12.2000 р. (16/01/2003)
Чи відстрочено наказом Державної податкової адміністрації України від 20.03.01 № 116 “Про внесення змін до наказу Державної податкової адміністрації України від 01.12.2000 № 614” застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 липня 2001 року? (16/01/2003)
Чи вірно вважати, що ФСП сплачується в рахунок земельного податку при здачі земельних часток (паїв) в оренду платнику ФСП, оскільки плата (податок) за землю входить до складу ФСП? (16/01/2003)
Чи застосовується РРО при безоплатній передачі товарів (безплатний бар для гравців казино), як ведеться облік таких операцій (РРО чи КОРО)? (16/01/2003)
Чи застосовуються РРО при реалізації підакцизних товарів, а саме алкогольних напоїв, підприємствами споживчої кооперації у сільській місцевості? (16/01/2003)
Чи має право податкова адміністрація проводити перевірку, якщо головний бухгалтер підприємства знаходиться у відпустці? (16/01/2003)
Чи має право, підприємство, яке займається ломбардними операціями, згідно ст. 10 закону України від 01.06.2000 № 1776-ІІІ “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, працювати без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. (16/01/2003)
Чи мають право магазини і об`єкти громадського харчування споживчої кооперації, розташовані у сільській місцевості, які об`єднуються юридичною особою – споживчим товариством, на незастосування реєстраторів розрахункових операцій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.08.2000 № 1336? (16/01/2003)
Чи мають право підприємства виробники сільськогосподарської продукції проводити продаж цукру через касу підприємства з оформленням прибуткових касових ордерів? (16/01/2003)
Чи може адвокатське бюро, яке діє на підставі Закону України "Про адвокатуру" стати на облік ДПІ як суб'єкт підприємницької діяльності? (16/01/2003)
Чи може ДПІ одного району (або міста) проводити зустрічну перевірку підприємства, зареєстрованого в іншому районі (чи місті) (тобто чи може проводитися перевірка підприємства податковою інспекцію не за місцем реєстрації) та якими документами регламентується можливість чи протиправність проведення таких перевірок? (16/01/2003)
Чи може підприємство, яке отримує спирт технічний, здійснювати посередницьку діяльність з продажу цього спирту? (16/01/2003)
Чи можлива разова видача акцизних марок без сплати акцизного збору підприємству-виробнику алкогольних напоїв, яке не має власних виробничих потужностей, а лише орендує їх у іншого підприємства-виробника? (16/01/2003)
Чи можливо здійснювати передоплату через РРО, якщо можливо, як здійснюється повернення (чи часткове повернення) готівки в разі невиконання умов? (16/01/2003)
Чи можна надавати послуги в сфері грального бізнесу (казино, гральні автомати, тоталізатор) фізичній особі – платнику єдиного податку без застосовування РРО? (16/01/2003)
Чи можуть розрахунки за надання торгового місця на ринку (400 грн) проводитись без застосування реєстраторів (на підставі прибуткового касового ордеру), як це робиться у нас? (16/01/2003)
Чи підпадає підприємство з чотирма працівниками (керівник, бухгалтер, два виробника) під дію п. 11 Переліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1336? (16/01/2003)
Чи повинні військові частини, які займаються господарською діяльністю обліковуватися у державній податковій інспекції як платники податків та чи повинні сплачувати податок на прибуток та податок на додану вартість від власної господарської діяльності ? Головний бухгалтер військової частини у м. Києві (16/01/2003)
Чи повинні сплачувати земельний податок новостворені селянські (фермерські) господарства? Якщо ні, то яким законодавчим актом це передбачено? (16/01/2003)
Чи потрібен касовий апарат і РРО платнику єдиного податку: 1. підприємство виконує ремонтні роботи сг. техтіки та сг. роботи. 2. підприємство надає юридичні послуги. (16/01/2003)
Чи потрібно і як проводити через РРО відпуск бензину по відомостях? Яку ціну слід проставляти в касовому чеку – на момент відпуску товару чи на момент оплати відомостей? Який документ повинен бути в касовому ящику РРО, підтверджуючий відпуск бензину по відомостях? (16/01/2003)
Чи потрібно приватному підприємцю - платнику єдиного податку застосовувати РРО чи КОРО при обсязі розрахункових операцій 300 тис.грн. на рік при реалізації підакцизних товарів чи реалізації непідакцизних товарів? (16/01/2003)
Чи потрібно приватному підприємцю, платнику єдиного податку, виписувати товарний чек на кожну покупку, а не на вимогу покупця. А також чи потрібно товарний чек виписувати в двох екземплярах (один для покупця, а другий – для себе) і реєструвати його (де саме)? (16/01/2003)
Чи поширюється дія Закону України від 01.06.2000 р. № 1776-III “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” на підприємства, які здійснюють торгівлю цінними паперами? (16/01/2003)
Чи поширюються вимоги Закону України від 20.04.2000 р. № 1685-III щодо сплати грошовими коштами сум акцизного збору в ціні алкогольних напоїв на покупців, що придбавають ці напої у суб’єктів підприємницької діяльності, які не є виробниками алкогольних напоїв i займаються їх оптовою торгівлею? (16/01/2003)
Чи правомірно органи державної податкової служби застосовують штрафні санкції до обласних енергопостачальних компаній за проведення розрахунків зі споживачами електричної енергії через каси з оформленням прибуткових касових ордерів? (16/01/2003)
Чи розокремлюються поняття алкогольних та слабоалкогольних напоїв і правила придбання дозволу на торгівлю ними? (16/01/2003)
Чи сплачується акцизний збір з мінеральної води, яка ввозиться на територію України з метою продажу? Який митний тариф існує для ввезення такої групи товарів? (16/01/2003)
Що повинні застосовувати наймані працівники фізичних осіб – платників єдиного податку та фіксованого податку при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг за готівку та/або в безготівковій формі: розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій чи книгу обліку доходів та витрат згідно з додатком № 10 до Інструкції про прибутковий податок з громадян? (16/01/2003)
Що таке "тематична перевірка" і як це поняття в‘яжеться з чинним законодавством? Чому органи ДПА практикують перевірки торгових точок СПД методом оперативних перевірок, які давно відмінені, при цьому складаються "акти перевірки порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі...", форма яких теж не передбачена ніякими законодавчими актами? Адже порядок розрахунків вибірковим методом дозволено зараз тільки органам захисту прав споживачів. Результатом таких податкових перевірок (наголошую: не віднесених ні до планових, ні до позапланових) стають штрафні санкції на СПД. (16/01/2003)
Що, має бути відображено в чеку касового апарату? (16/01/2003)
Щодо виникнення проблем при використанні розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій у разі здійснення розрахункових операцій у сільському магазині. (16/01/2003)
Я підприємець працюю по спрощеній системі. Наведіть список підакцизних товарів при реалізації яких потрібно по вимозі покупця виписувати розрахункові квитанції. (16/01/2003)
Я являюсь частным предпринимателем и уплачиваю единый налог по минимальной ставке - 20,00 грн. Для получения субсидии по оплате коммунальных услуг мне необходима справка от налоговой инспекции по месту моей регистрации о суммах полученных доходов. Прошу пояснить порядок получения такой справки в ГНИ. (16/01/2003)
Является ли добыча песка в карьере предприятием продукцией собствеенного производства (в части применения к Закону о РРО), если это основной вид деятельности предприятия? (16/01/2003)
Является ли растворитель уайт-спирит подакцизным товаром фасованый в бутылки и имеющий сертификат качества? (16/01/2003)
Як вірно проводити суму покупки (надання послуги) через РРО з кредитних банківських карток? Та як це робити у разі відключення світла або тимчасового виходу з ладу РРО? Який документ, підтверджуючий проведену розрахункову операцію має бути в касі РРО? Чи є спеціалізовані РРО для цієї розрахункової операції, що затверджені Держреєстром? (16/01/2003)
Як врегулювати питання розбіжності в ціні за здане зерно платниками ФСП між днем доставки на хлібоприймальне підприємство та днем реалізації? (16/01/2003)
Як зареєструвати в податковій інспекції РРО? (16/01/2003)
Як отримати ідентифікаційний код для іноземця? (16/01/2003)
Як передбачається надання послуг з паркування автотранспортних засобів у спеціально відведених і обладнаних місцях з 1 липня? Чи необхідно застосування РРО? (16/01/2003)
Як повинні проводити розрахунки при наданні послуг автомобільним транспортом фізичною особою – платником єдиного податку? (16/01/2003)
Як повинні проводитися розрахункові операції при наданні послуг з перевезення пасажирів таксі? (16/01/2003)
Як правильно заповнити розрахункову квитанцію? Чи потрібно зазначати кількість проданих товарів або послуг? (16/01/2003)
Як провадяться розрахунки при наданні послуг гральних автоматів? (16/01/2003)
Як проводити розрахунки при наданні послуг з паркування ? (16/01/2003)
Як проводити розрахунки при продажу квитків на платні види послуг, які надають парки культури та відпочинку. (16/01/2003)
Як проводити розрахунки при реалізації державних лотерей через установи Укрпошти та Ощадбанку України. (16/01/2003)
Як стати на облік в податковому органі? (16/01/2003)
Який законодавчо встановлений термін незастосування РРО на підприємствах роздрібної торгівлі у випадку відключення електроенергії? (16/01/2003)
Який максимальний термін проведення комплексної перевірки суб’єкта підприємницької діяльності? Чи може перевірка тривати п’ять місяців? (16/01/2003)
Який порядок застосування приватним підприємством контрольно-касових апаратів при торгівлі шампанським та коньяком? (16/01/2003)
Який порядок проведення позапланових перевірок? (16/01/2003)
Який порядок проведення розрахунків у шкільних їдальнях? (16/01/2003)
Який порядок розрахунків при прийманні благодійних внесків? (16/01/2003)
Який порядок розрахунків при реалізації пива приватним підприємцем – платником єдиного податку. (16/01/2003)
Яким визначенням терміну “кіоск” слід керуватися при застосуванні норм Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій? (16/01/2003)
Яким чином проводяться розрахункові операції Адвокатськими об’єднаннями при надання послуг. (16/01/2003)
Якими нормативними документами регулюється облік і порядок використання фізичною особою (платником єдиного податку) готівки, отриманої з власного розрахункового рахунку в банку? (16/01/2003)
Які заходи впливу на платника ФСП та заготівельне (переробне) підприємство можливо застосувати у разі, якщо не складаються акти приймання-передачі в порушення “Положення про порядок справляння та обліку ФСП” i не надаються державним податковим органам для проведення зарахування надходжень “без наявної сплати”? (16/01/2003)
Які розрахункові документи згідно з Законом України від 01.06.2000 № 1776-ІІІ “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” видаються суб`єктами підприємницької діяльності, які проводять розрахункові документи при наданні послуг з перевезення вантажів? (16/01/2003)
Які санкції має право прийняти податкова інспекція щодо порушень п.1 "Порядку ведення касових операцій у національній валюті в україні ..." Постанова нбу від 02.02.1995р. №21, в редакції від 13.10.1997р. №334.? порушення в тому,що: підприемство розрахувалося готівкою, сума якої протягом одного дня за платіжними документами перевищує 3 тисячі гривень (16/01/2003)
Які штрафні санкції стягуються за несвоєчасне надання звіту на розвиток виноградарства та хмелярства? (16/01/2003)
Copyright 2003-2015 by LicaSoft Group