СЛУЖБА ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
11.03.2008 N 55
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 березня 2008 р.
за N 260/14951

Про затвердження Порядку визначення розміру грошового забезпечення для перерахунку раніше призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" пенсій особам, які проходили службу в Службі зовнішньої розвідки України, розвідувальних підрозділах органів державної безпеки колишнього Союзу РСР та Служби безпеки України, і членам їх сімей, яким призначена пенсія в разі втрати годувальника

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 )
Відповідно до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 N 45 (45-2008-п) , НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок визначення розміру грошового забезпечення для перерахунку раніше призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" пенсій особам, які проходили службу в Службі зовнішньої розвідки України, розвідувальних підрозділах органів державної безпеки колишнього Союзу РСР та Служби безпеки України, і членам їх сімей, яким призначена пенсія в разі втрати годувальника, що додається.
2. Порядок, затверджений цим наказом, застосовувати також при визначенні розміру грошового забезпечення для призначення пенсії відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (2262-12) особам з числа військовослужбовців розвідувальних підрозділів органів державної безпеки колишнього Союзу РСР, громадянам інших держав з числа військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу державних органів, на які покладено здійснення розвідувальної діяльності, утворених відповідно до законодавства таких держав, які постійно проживають в Україні, і відповідно до міжнародних договорів (угод), згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, пенсійне забезпечення яких здійснюється згідно із законодавством держави, на території якої вони проживають, та членам їх сімей за відповідними посадами на момент виникнення права на перерахунок пенсії.
3. З цим наказом ознайомити співробітників Служби зовнішньої розвідки України.
Голова Служби
М.Маломуж

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Служби зовнішньої
розвідки України
11.03.2008  N 55
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 березня 2008 р.
за N 260/14951

ПОРЯДОК

визначення розміру грошового забезпечення для перерахунку раніше призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" ( 2262-12 ) пенсій особам, які проходили службу в Службі зовнішньої розвідки України, розвідувальних підрозділах органів державної безпеки колишнього Союзу РСР та Служби безпеки України, і членам їх сімей, яким призначена пенсія в разі втрати годувальника

I. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає механізм визначення розміру грошового забезпечення для перерахунку раніше призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (2262-12) (далі - Закон) пенсій особам, які проходили військову службу в Службі зовнішньої розвідки України, розвідувальних підрозділах органів державної безпеки колишнього Союзу РСР та Служби безпеки України, і членам їх сімей, яким призначена пенсія в разі втрати годувальника.
1.2. Перерахунок раніше призначених відповідно до Закону (2262-12) пенсій проводиться у разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про зміну розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій військовослужбовців або у зв'язку з уведенням для них нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, установлених законодавством.
При здійсненні перерахунку раніше призначених відповідно до Закону (2262-12) пенсій види грошового забезпечення враховуються у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України на момент виникнення права на перерахунок пенсії.

II. Порядок визначення розмірів видів грошового забезпечення

2.1. Посадовий оклад особам офіцерського складу визначається за відповідною посадою згідно із Схемою тарифних розрядів за посадами осіб офіцерського складу Служби зовнішньої розвідки України, затвердженою наказом Служби зовнішньої розвідки України від 05 березня 2018 року N 66/ДСК, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16 березня 2018 року за N 323/31775 (далі - наказ Служби зовнішньої розвідки України N 66/ДСК).
( Пункт 2.1 розділу II в редакції Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 )
2.2. Посадовий оклад особам сержантського і старшинського складу визначається за відповідною посадою згідно із Схемою тарифних розрядів за посадами осіб сержантського і старшинського складу Служби зовнішньої розвідки України, затвердженою наказом Служби зовнішньої розвідки України N 66/ДСК.
( Пункт 2.2 розділу II в редакції Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 )
2.3. Оклади за військовими званнями враховуються у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України за військовими званнями, присвоєними особам на момент звільнення їх з військової служби.
2.4. Надбавка за вислугу років враховується у розмірі, установленому Кабінетом Міністрів України, виходячи з вислуги років, яку особа мала на момент звільнення з військової служби (з якої було визначено розмір надбавки за вислугу років для розрахунку пенсії до здійснення перерахунку).
( Пункт 2.5 розділу II виключено на підставі Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 ) ( Пункт 2.6 розділу II виключено на підставі Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 ) ( Пункт 2.7 розділу II виключено на підставі Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 ) ( Пункт 2.8 розділу II виключено на підставі Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 ) ( Пункт 2.9 розділу II виключено на підставі Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 )

III. Порядок визначення відповідної посади

3.1. Відповідною(ими) вважається(ються) посада (посади), визначена(і) Схемою тарифних розрядів за посадами осіб офіцерського складу Служби зовнішньої розвідки України чи Схемою тарифних розрядів за посадами осіб сержантського і старшинського складу Служби зовнішньої розвідки України, затвердженими наказом Служби зовнішньої розвідки України N 66/ДСК, назва(и) якої(яких) повністю збігається(ються) з назвою посади, з якої було звільнено особу.
( Абзац перший пункту 3.1 розділу III в редакції Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 )
У разі якщо назва посади, з якої було звільнено особу, не збігається з назвою жодної з посад, що визначені Схемою тарифних розрядів за посадами осіб офіцерського складу Служби зовнішньої розвідки України чи Схемою тарифних розрядів за посадами осіб сержантського і старшинського складу Служби зовнішньої розвідки України, затвердженими наказом Служби зовнішньої розвідки України N 66/ДСК, відповідна посада (посади) визначається(ються), виходячи з посадового окладу, функціональності, граничного військового звання, що може бути присвоєне за посадою, тощо.
( Абзац другий пункту 3.1 розділу III в редакції Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 )
У випадках, коли припускається неоднозначне вирішення питання щодо визначення відповідної посади, внаслідок чого є можливість прийняття рішення як на користь, так і не на користь пенсіонера, рішення приймається на користь такого пенсіонера, виходячи з вищого розміру посадового окладу за відповідною посадою.
За посадами, що мають подвійне найменування, відповідна посада (посади) визначається за тією посадою, яка зазначена першою.
Відповідні посади визначаються виключно з числа штатних посад Служби зовнішньої розвідки України.
3.2. Визначення відповідних посад, назви яких повністю збігаються з назвами посад, з яких були звільнені особи, здійснюється Фінансово-економічним управлінням.
У разі якщо назва посади, з якої було звільнено особу, не збігається з назвою жодної з посад, що визначені Схемою тарифних розрядів за посадами осіб офіцерського складу Служби зовнішньої розвідки України чи Схемою тарифних розрядів за посадами осіб сержантського і старшинського складу Служби зовнішньої розвідки України, затвердженими наказом Служби зовнішньої розвідки України N 66/ДСК, визначення відповідної посади (посад) здійснюється Управлінням кадрів за письмовим запитом Фінансово-економічного управління.
( Абзац другий пункту 3.2 розділу III в редакції Наказу Служби зовнішньої розвідки N 154 (z0384-19) від 29.03.2019 )
Начальник Фінансово-економічного
управління Служби зовнішньої
розвідки України
Начальник Управління кадрів
Служби зовнішньої розвідки України
О.Григор'єв
О.Заврайський