ЦЕНТРАЛЬНА ВИБОРЧА КОМІСІЯ
ПОСТАНОВА
від 24 червня 2019 року № 1247

Про визнання Цехмейструка М.Д., висунутого Політичною партією "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ", таким, що відмовився від балотування кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року

До Центральної виборчої комісії 19 червня 2019 року надійшла заява Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" разом з іншими документами щодо реєстрації кандидата в народні депутати України Цехмейструка Миколи Дмитровича, висунутого на Позачерговому XXIII З’їзді цієї політичної партії 6 червня 2019 року, в одномандатному виборчому окрузі № 17 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.
Водночас 24 червня 2019 року Цехмейструк М.Д. подав до Комісії заяву про відкликання своєї заяви про згоду балотуватися кандидатом у депутати від Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ".
Відповідно до частини четвертої статті 59 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (4061-17) особа, яка висунута партією кандидатом у депутати в одномандатному окрузі, має право до дня реєстрації відкликати свою заяву про згоду балотуватися кандидатом у депутати. З моменту отримання Центральною виборчою комісією заяви про відкликання згоди балотуватися кандидатом у депутати така особа вважається такою, що відмовилася від балотування. Про отримання такої заяви Центральна виборча комісія письмово повідомляє партію, яка висунула кандидата в депутати в одномандатному окрузі, не пізніш як наступного дня після дня отримання заяви. Повторна заява особи про її згоду балотуватися не приймається.
Оскільки заява Цехмейструка М.Д. про відкликання його заяви про згоду балотуватися кандидатом у депутати від Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року подана до Комісії згідно з вимогами частини четвертої статті 59 указаного Закону (4061-17) , Центральна виборча комісія констатує, що Цехмейструк М.Д. відмовився від балотування.
Враховуючи викладене, відповідно до статті 56, частини четвертої статті 59 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (4061-17) , керуючись статтями 11 - 13, пунктом 17 статті 19 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" (1932-15) , Центральна виборча комісія постановляє:
1. Визнати Цехмейструка М.Д., висунутого Політичною партією "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ", таким, що відмовився від балотування кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 17 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.
2. Повернути Політичній партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" внесені нею на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії кошти.
3. Копію цієї постанови видати представнику Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ"
4. Цю постанову оприлюднити на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.
Голова
Центральної виборчої комісії
Т.СЛІПАЧУК