ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "УКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ І НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОБЛЕМ СТАНДАРТИЗАЦІЇ, СЕРТИФІКАЦІЇ ТА ЯКОСТІ"
НАКАЗ
31.10.2019 № 340

Про прийняття та скасування національних стандартів

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 11 Закону (1315-18) України "Про стандартизацію", Розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.11.2014 № 1163-р (1163-2014-р) "Про визначення державного підприємства, яке виконує функції національного органу стандартизації" та на виконання Програми робіт з національної стандартизації на 2019 рік (v0033774-19) НАКАЗУЮ:
1. Прийняти національні стандарти, гармонізовані з міжнародними стандартами, методом підтвердження з наданням чинності з 01 грудня 2019 року:
1.
ДСТУ ISO 22000:2019
(ISO 22000:2018, IDT)
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу
- На заміну ДСТУ ISO 22000:2007
2.
ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019
(ISO/TS 22002-1:2009, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 1. Виробництво харчових продуктів
- Вперше
3.
ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019
(ISO/TS 22002-2:2013, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування
- Вперше
4.
ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019
(ISO/TS 22002-3:2011, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство
- Вперше
5.
ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019
(ISO/TS 22002-4:2013, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво паковання для харчових продуктів
- Вперше
6.
ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019
(ISO/TS 22002-6:2016, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво кормів і харчових продуктів для тварин
- Вперше
7.
ДСТУ ISO/TS 22003:2019
(ISO/TS 22003:2013, IDT)
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що забезпечують аудит і сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів
- На заміну ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009
2. Скасувати чинність національних стандартів з 01 липня 2021 року:
1.
ДСТУ ISO 22000:2007
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга
(ISO 22000:2005, IDT)
2.
ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що здійснюють аудит та сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів
(ISO/TS 22003:2007, IDT)
3. Начальнику відділу інформаційних технологій забезпечити оприлюднення цього наказу на офіційному веб-сайті ДП "УкрНДНЦ".
4. Начальнику Національного фонду нормативних документів забезпечити опублікування цього наказу в черговому виданні щомісячного інформаційного покажчика "Стандарти".
5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Генеральний директор
Г. Лісіна
( Текст взято з сайту Українського Агентства зі стандартизації http://uas.org.ua )