УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р І Ш Е Н Н Я
04.10.2005 N 509
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 жовтня 2005 р.
за N 1264/11544
( Наказ втратив чинність на підставі Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 155 (z0342-20) від 31.03.2020 )

Щодо затвердження Положення про порядок ведення реєстру забезпечення іпотечних сертифікатів та надання регулярної інформації

Відповідно до Законів України "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" (979-15) та "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-ВР) Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Положення про порядок ведення реєстру забезпечення іпотечних сертифікатів та надання регулярної інформації (додається).
2. Керівнику апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку М.Непрану забезпечити державну реєстрацію Положення в Міністерстві юстиції України.
3. Керівнику апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку М.Непрану забезпечити опублікування цього рішення відповідно до чинного законодавства.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Керівника апарату Комісії Непрана М.І.
Голова Комісії
А.Балюк
Протокол засідання Комісії
від 04 жовтня 2005 р. N 32

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Державної комісії
з цінних паперів
та фондового ринку
04.10.2005  N 509
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 жовтня 2005 р.
за N 1264/11544

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок ведення реєстру забезпечення іпотечних сертифікатів та надання регулярної інформації

Це Положення розроблено відповідно до Закону України "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" (979-15) (далі - Закон).

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок ведення та склад відомостей систематизованого переліку зобов'язань, реформованих у консолідований іпотечний борг, та переліку іпотек, що становлять іпотечний пул, а також відомості щодо зобов'язань емітента за іпотечними сертифікатами, порядок подання такої інформації фінансовими установами - емітентами іпотечних сертифікатів (далі - емітенти) до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - реєструючий орган).
1.2. Реєстр забезпечення іпотечних сертифікатів (далі - Реєстр) - це систематизований перелік зобов'язань, реформованих у консолідований іпотечний борг, та перелік іпотек, що становлять іпотечний пул.
1.3. Регулярна інформація за реєстром забезпечення іпотечних сертифікатів (далі - регулярна інформація) - це щоквартальне подання змін до Реєстру, що відбулися у відомостях, які містяться в Реєстрі, що подається емітентом у строки, визначені цим Положенням.
1.4. Реєстр подається до реєструючого органу одночасно із поданням звіту про підсумки випуску іпотечних сертифікатів.
1.5. Емітент зобов'язаний щоквартально повідомляти реєструючий орган про зміни, які відбулися в Реєстрі, шляхом подання регулярної інформації.
1.6. Регулярна інформація подається у 10 денний строк після закінчення звітного кварталу.
1.7. У разі, якщо останній день строку подання регулярної інформації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

2. Порядок подання інформації

2.1. Реєстр та регулярна інформація подається (надсилається) в електронному та паперовому носіях.
Паперовий носій формується як друкована копія електронного носія, зшивається, засвідчується підписом керівника емітента і скріплюється печаткою емітента, а також підписом керівника та печаткою управителя або керуючого іпотекою. Формат та опис полів електронного та паперового носіїв установлюються реєструючим органом.
2.2. Реєстр або регулярна інформація складається з відомостей наведених у розділі 3 цього Положення.
2.3. Датою подання регулярної інформації вважається день фактичної її подачі до реєструючого органу. Емітент може надіслати регулярну інформацію на адресу реєструючого органу поштою з повідомленням про вручення не пізніше граничного строку подання звітних даних, визначеного підпунктом 1.6 цього Положення. При невиконанні цих умов регулярна інформація вважається поданою несвоєчасно.

3. Перелік відомостей Реєстру

3.1. Титульний аркуш Реєстру (регулярної інформації) має містити такі відомості:
3.1.1. Повна назва, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження емітента іпотечних сертифікатів;
3.1.2. Відомості про внесення інформації про емітента іпотечних сертифікатів спеціально уповноваженим органом виконавчої влади у сфері регулювання ринків фінансових послуг до Державного реєстру фінансових установ або Національним банком України до Державного реєстру банків;
3.1.3. Відомості щодо дозволу на здійснення емісії іпотечних сертифікатів відповідного органу державної влади, до компетенції якого відноситься нагляд та регулювання діяльності емітента;
3.1.4. Відомості щодо управителя (у разі, якщо емітент передав управителю виконання функцій розпорядника платежів) - повна назва, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження;
3.1.5. Відомості щодо керуючого іпотекою - повна назва, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження;
3.1.6. Відомості щодо особи, на яку покладено виконання функцій щодо ведення Реєстру, - повна назва, код за ЄДРПОУ, місцезнаходження;
3.1.7. Контактна особа з питань складеного Реєстру: - посада, підрозділ; прізвище, ім'я, по батькові; міжміський код, телефон, факс; E-mail.
3.2. Запис у Реєстрі про основне зобов'язання має містити таку інформацію:
3.2.1. Номер договору про іпотечний кредит, прізвище, ім'я та по батькові боржника, дата його укладання;
3.2.2. Строк дії договору про іпотечний кредит, суми та терміни внесення платежів за цим договором;
3.2.3. Ціна і вартість зобов'язання та умови забезпечення іпотекою;
3.2.4. Сума зобов'язань, що забезпечує даний випуск сертифікатів;
3.2.5. Найменування та коротка характеристика предмета іпотеки;
3.2.6. Стан виконання основних зобов'язань;
3.2.7. Відмітки про випадки порушення боржником умов договору про іпотечний кредит;
3.2.8. Інші відомості на розсуд емітента.
3.3. Запис у Реєстрі про зобов'язання за сертифікатами має містити таку інформацію:
3.3.1. Для сертифікатів з фіксованою дохідністю:
сума зобов'язань (номінальна вартість сертифікатів та сумарний розмір процентів);
строки сплати емітентом процентів за сертифікатами або їх періодичність;
стан виконання емітентом зобов'язань за сертифікатами.
3.3.2. Для сертифікатів участі:
сума платежів за сертифікатом;
строки сплати емітентом платежів залежно від строків виконання зобов'язань;
стан виконання емітентом зобов'язань за сертифікатами.
Директор департаменту
корпоративних відносин
О.Петрашко