АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ СПЕЦІАЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ ТА ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ УКРАЇНИ
НАКАЗ
13.11.2020 № 728
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 грудня 2020 р.
за № 1338/35621

Про затвердження Змін до Інструкції про порядок організації роботи з відомчої реєстрації транспортних засобів, в едення їх обліку та зняття з нього у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України

Відповідно до пункту 10 Положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 року № 411 (411-2014-п) , та з метою приведення нормативно-правового акта Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у відповідність до законодавства НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Зміни до Інструкції про порядок організації роботи з відомчої реєстрації транспортних засобів, ведення їх обліку та зняття з нього у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України (z0373-15) , затвердженої наказом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 18 лютого 2015 року № 72, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 03 квітня 2015 року за № 373/26818, що додаються.
2. Директору Департаменту організаційного та інформаційно-аналітичного забезпечення Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України відповідно до розподілу обов’язків.
Голова Служби
підполковник
Ю. Щиголь
ПОГОДЖЕНО:
Перший заступник
Міністра цифрової трансформації України
Т.в.о. Міністра внутрішніх справ України
О. Вискуб
С. Яровий
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Адміністрації
Державної служби
спеціального зв’язку
та захисту інформації України
13 листопада 2020 року № 728
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 грудня 2020 р.
за № 1338/35621

ЗМІНИ

до Інструкції про порядок організації роботи з відомчої реєстрації транспортних засобів, ведення їх обліку та зняття з нього у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України

1. Пункти 3 і 4 розділу I викласти в такій редакції:
"3. Відомча реєстрація транспортного засобу полягає у проведенні комплексу заходів, пов’язаних з перевіркою документів, які є підставою для такої реєстрації, звіркою, а в разі потреби - дослідженням ідентифікаційних номерів складових частин (кузова, шасі, рами, двигуна), оглядом і видачею реєстраційного документа - технічного талона транспортного засобу (далі - технічний талон), форму якого затверджено додатком 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 1992 року № 47 (47-92-п) "Про затвердження зразків свідоцтва про реєстрацію машини, талона тимчасового обліку машини, свідоцтва про реєстрацію великовантажного транспортного засобу або іншого технологічного транспортного засобу, технічного талона транспортного засобу Збройних Сил України та технічного талона транспортного засобу Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту України", та закріпленням за транспортним засобом номерного знака.
4. Відомча реєстрація транспортних засобів, ведення їх обліку та зняття з нього зареєстрованих транспортних засобів у Головному управлінні та підрозділах урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку, територіальних органах Адміністрації Держспецзв’язку, територіальних підрозділах, закладах, установах і організаціях Держспецзв’язку (далі - підрозділи Держспецзв’язку) здійснюються службою безпеки дорожнього руху (далі - СБДР) Адміністрації Держспецзв’язку, функції якої покладено на підрозділ Департаменту забезпечення Держспецзв’язку, відповідальний за організацію забезпечення безпеки дорожнього руху.".
2. У розділі II:
пункт 3 викласти в такій редакції:
"3. За результатами перевірок, згідно з якими транспортний засіб не перебуває у розшуку, СБДР Адміністрації Держспецзв’язку надає дозвіл на його першу відомчу реєстрацію. У технічному талоні у графі "група експлуатації" посадова особа СБДР Адміністрації Держспецзв’язку робить запис "Дозвіл на першу відомчу реєстрацію" із зазначенням дати видачі та номера дозволу, який засвідчується підписом начальника СБДР Держспецзв’язку та скріплюється печаткою СБДР Адміністрації Держспецзв’язку.";
абзац другий пункту 6 викласти в такій редакції:
"У разі реєстрації транспортного засобу, що перебував в експлуатації і був знятий з обліку за попереднім місцем відомчої реєстрації у Держспецзв’язку, звірку ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу, перевірку виконання вимог щодо використання номерних знаків, установлення (нанесення) розпізнавальних знаків, кольографічних схем, написів і спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв на транспортних засобах здійснює СБДР підрозділу Держспецзв’язку. За результатами звірки складається акт технічного огляду транспортного засобу (додаток 2), який затверджується керівником підрозділу Держспецзв’язку та додається до заяви щодо реєстрації транспортного засобу. СБДР Адміністрації Держспецзв’язку проводить перевірку зазначених відомостей на підставі документів, поданих підрозділом Держспецзв’язку для проведення відомчої реєстрації.".
3. У тексті розділів ІІ і ІV абревіатуру "СБДР" замінити абревіатурою та словами "СБДР Адміністрації Держспецзв’язку".
4. Додаток 2 (z0373-15) викласти у новій редакції, що додається.
Директор Департаменту
організаційного
та інформаційно-аналітичного
забезпечення
Адміністрації Держспецзв’язку
полковник
К. Цмикал
Додаток 2
до Інструкції про порядок
організації роботи з відомчої реєстрації
транспортних засобів,
ведення обліку та зняття з нього
у Державній службі спеціального зв’язку
та захисту інформації України
(пункт 6 розділу II)

АКТ

технічного огляду транспортного засобу

( Див. текст (z1338-20F30) )