• Виправлення помилок у довідці ф. № 8ДР


Підприємство своєчасно подало довідку ф. № 8ДР, яку прийняв орган державної податкової служби. Але потім з’ясувалося, що при її поданні були допущені помилки. Як підприємству виправити допущені помилки?

До редакції «Вісника» надходять запитання щодо порядку заповнення та подання до органів державної податкової служби довідки про суми виплачених доходів i утриманих з них податків та інших обов’язкових платежів фізичних осіб, затвердженої наказом ДПА України від 30.12.97 р. № 473 (в редакції наказу ДПА України від 06.01.99 р. № 10) та зареєстрованої в Мін’юсті України 15.03.99 р. за № 163/3456 (далі — довідка ф. № 8ДР). Пропонуємо увазі читачів відповіді на найбільш поширені запитання. Нагадуємо, що 15 квітня — останній день подання довідки ф. № 8ДР за І квартал 2003 р.

У разі необхідності проведення коригування інформації у раніше поданій платником податків та прийнятій податковим органом довідці ф. № 8ДР слід дотримуватися положень розділу 3 Порядку.
Треба подати до податкового органу дві довідки, одна з яких вилучає помилкову інформацію, а друга — містить вірну інформацію. У випадку самостійного виявлення помилок юридичною особою ці дві довідки подаються за потребою, але не пізніше закінчення кварталу, наступного за звітним.
Для вилучення помилкових рядків подається коригувальна довідка з заповненням усіх граф тих рядків, які потрібно вилучити. У правому верхньому куті на першому аркуші такої довідки робиться напис «Вилучення».
Для введення пропущених рядків подається додаткова порція первинної довідки без напису «Вилучення». Крім того, при поданні таких довідок слід пояснити фахівцям органу державної податкової служби, чому виникла потреба у проведенні коригувань.

Консультують фахівці Головного управління стягнення податкового боргу ДПА України

 

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 13 квітень 2003 року