• Втрачено ліцензії



На лікеро-горілчані та тютюнові вироби втрачено ліцензії, а копії контролюючі органи не визнають. Згідно із законодавством за видачу дубліката потрібно заплатити п’ять неоподатковуваних мінімумів — 85 грн. за одну ліцензію, а в Антимонопольному комітеті пояснюють, що потрібно заплатити 170 грн. за одну ліцензію. Чому?
(Л. Канчуків)

 

У разі втрати або пошкодження ліцензії на право оптової чи роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта підприємницької діяльності протягом трьох робочих днів видає такому суб’єкту дублікат ліцензії (ст. 15 Закону № 481/95-ВР).
Указом № 510/2001 та постановою № 940 на Департамент адміністрування акцизного збору та контролю за виробництвом i обігом підакцизних товарів ДПА України покладено завдання щодо ліцензування діяльності суб’єктів підприємницької діяльності з виробництва спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробів, оптової торгівлі спиртом, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями i тютюновими виробами; зупинення дії та анулювання виданих ним ліцензій; надання згоди Мінекономіки та з питань європейської інтеграції України на видачу ліцензій на експорт та імпорт спирту, алкогольних напоїв i тютюнових виробів у встановленому порядку. Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями i тютюновими виробами видаються регіональними управліннями Департаменту адміністрування акцизного збору та контролю за виробництвом i обігом підакцизних товарів ДПА України.
За видачу дубліката ліцензії на оптову торгівлю (експорт, імпорт) справляється плата у розмірі 1700 грн., а дубліката ліцензії на роздрібну торгівлю — 170 грн.

Юрій ВІЛЬХОВИЙ,
заступник начальника управління — начальник відділу роботи з платниками податків в мережі Інтернет Департаменту громадських зв’язків та масово-роз’яснювальної роботи ДПА України,