• Позичку надано Фондом соціального захисту інвалідів України


Фондом соціального захисту інвалідів України надано позичку на зворотній основі. Чи не буде порушенням норм ст. 6 Закону № 380-IV здійснення відшкодування сум ПДВ у частині, що належить зарахуванню на поточний рахунок платника податку, який має прострочену заборгованість за зазначеною позичкою?
(О. Кармалюк, Київська обл.)

 

Застосування норм ст. 6 Закону № 380-IV у частині спрямування у 2003 р. відшкодування сум ПДВ, що належать зарахуванню на поточний рахунок платників, у рахунок погашення кредитів та позичок може поширюватися лише на тих платників, які мають прострочену заборгованість перед державою за кредитами, залученими державою або під державні гарантії, позичками та фінансовою допомогою на зворотній основі, наданими виключно з державного бюджету.
Відповідно до спільного наказу Мінфіну України, Держказначейства України та ДПА України № 173/32/100 порядок відшкодування сум ПДВ у рахунок погашення наданих платнику податку або його кредитору (кредиторам) кредитів, залучених під гарантії держави, та бюджетних позичок не поширюється на позички, надані Фондом соціального захисту інвалідів України.

Консультують фахівці Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПА України