• Державне мито за видачу картки обліку добутої дичини


Державне мито

Громадянин вирішив стати мисливцем. У якому розмірі він повинен сплатити державне мито?

 

Громадяни, які виявили бажання стати мисливцями, пишуть заяву та заповнюють анкету встановленого зразка i подають уповноваженому державним органом мисливствознавцю в районі, який надсилає їх до державного органу області.
Спеціально уповноважені державні органи в галузі ведення мисливського господарства отримують від Держкомлісгоспу України необхідну кількість бланків посвідчення мисливця та контрольних карток обліку добутої дичини i порушень правил полювання.
Термін дії посвідчення мисливця не обмежено. Контрольна картка обліку добутої дичини i порушень правил полювання діє протягом одного мисливського сезону.

Відповідно до Декрету № 7-93, який регулює справляння державного мита в Україні, розміри ставок державного мита визначено ст. 3. Зокрема, за видачу щорічної контрольної картки обліку добутої дичини i порушень правил полювання державне мито справляється у розмірі 0,1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (пп. «т» п. 6 ст. 3 Декрету № 7-93).
Державне мито справляється при видачі щорічної контрольної картки обліку добутої дичини i порушень правил полювання.
Квитанцію про сплату державного мита громадяни подають уповноваженому державним органом мисливствознавцю в районі, який надсилає її до державного органу області.
Документи на право полювання дійсні за наявності посвідчення мисливця та контрольної картки обліку добутої дичини i порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита.

Консультують фахівці департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України

 
ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 44 / 2003