• Робоча зміна грального закладу

 

Підприємство здійснює діяльність у сфері грального бізнесу. Робочий день (зміна) в казино триває з 18-ї години до 6-ї години ранку. Чи потрібно в цьому випадку роздруковувати два Z-звіти за робочий день (зміну) грального закладу, тобто перед 24-ю годиною (кінець доби) та о 6-й годині ранку (кінець зміни)? Яким чином здійснюється розрахунок виграшів у гральних закладах, якщо необхідно проводити два обнуління РРО?
(ТОВ «Джокер», м. Кривий Ріг)

 

Порядком реєстрації, опломбування та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженим наказом № 614, визначено, що Z-звіт — денний звіт з обнулінням інформації в оперативній пам’яті та занесенням її до фіскальної пам’яті РРО.
Фіскальний звітний чек (Z-звіт) — це документ встановленої форми, надрукований реєстратором розрахункових операцій, що містить дані денного звіту, під час друкування якого інформація про обсяг виконаних розрахункових операцій заноситься до фіскальної пам’яті.
Відповідно до п. 9 ст. 3 Закону № 265/95-ВР суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані щоденно друкувати на реєстраторах розрахункових операцій (за винятком автоматів з продажу товарів (послуг)) фіскальні звітні чеки й забезпечувати їх зберігання в книгах обліку розрахункових операцій.
Якщо наказом по підприємству тривалість роботи грального закладу встановлено з 18-ї години до 6-ї години ранку наступного дня, то зазначений проміжок часу i є робочою зміною.
Розрахунок виграшів у гральному закладі необхідно здійснювати впродовж робочої зміни з 18-ї години до 6-ї години ранку.

Консультують фахівці Департаменту податкового аудиту та валютного контролю ДПА України

 
ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 9 / 2004