Послуги з оволодіння навичками спілкування іноземними мовами


Якими документами необхідно керуватися при провадженні діяльності, пов'язаної з наданням послуг з оволодіння навичками спілкування іноземними мовами?

(ТОВ «Феномен», Житомирська обл.)


Держпідприємництво України, яке відповідно до ст. 5 Закону № 1775-ІІІ є спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування, з порушеного питання листом № 727 повідомило таке.

Відповідно до ст. 2 Закону № 1775-ІІІ (зі змінами, внесеними Законом № 2984-ІІІ) ліцензування у сфері освіти здійснюється згідно із законами, що регулюють відносини у цій сфері, тобто згідно із законами № 1060-ХІІ, № 2984-ІІІ, № 103/98-ВР № 651-XIV, № 2628-ІІІ. № 1841-ІІІ.

Єдині вимоги до ліцензування освітніх послуг встановлено Порядком ліцензування освітніх послуг, затвердженим постановою № 1380.

Відповідно до п. 3 цього Порядку ліцензуванню підлягають послуги у сферах освіти: дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої.

У сфері дошкільної освіти ліцензуванню підлягає, зокрема, розвиток, виховання, навчання дітей дошкільного віку.

У сфері позашкільної освіти ліцензуванню підлягає, зокрема, навчання за гуманітарним напрямом.

У сфері професійно-технічної освіти ліцензуванню підлягає, зокрема, курсове професійно-технічне навчання, первинна професійна підготовка.

Пунктом 5 зазначеного Порядку передбачено, що послуги з професійної підготовки, перепідготовки, курсового професійно-технічного навчання, підвищення кваліфікації робітників підлягають ліцензуванню за умови, що відповідні професії включено до Державного класифікатора професій ДК 003-95, затвердженого наказом № 257.

Ліцензування підприємств, установ та організацій, що надають послуги у сфері професійно-технічної освіти, провадиться з урахуванням специфіки навчання та за умови видачі особам, що навчаються, документа про освіту державного зразка.

Враховуючи вищезазначене, Держпідприємницт-во України повідомило, що при провадженні діяльності з надання послуг з оволодіння навичками спілкування іноземними мовами необхідно керуватися вищезазначеними нормативно-правовими документами.

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДЕПАРТАМЕНТУ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ДПА УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння заступника начальника управління місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів — начальника відділу моніторингу застосування норамтивно-правових актів Департаменту Володимира ГОРОХОВА

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 25/ 2004 (ЛИПЕНЬ)