Торгівля друкованою продукцією


Приватний підприємець здійснює торгівлю друкованою продукцією, в тому числі журналами еротичного характеру. Чи потрібна ліцензія на цей вид діяльності?

(Н. Ярошеннова. Запорізька обл.)


Законом № 1775-III не передбачено ліцензування господарської діяльності, пов'язаної з продажем і розповсюдженням друкованої продукції та поліграфії сексуального чи еротичного характеру.

Водночас відповідно до ст. 11 Закону № 1296-ІV що набрав чинності 26.12.2003 р. (опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» від 26.12.2003 р. № 245), продаж і розповсюдження друкованої продукції та поліграфії сексуального чи еротичного характеру дозволяються лише за наявності позитивного висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі і в спеціально відведених місцях.

Крім того, забороняється:

Розповсюдження друкованої продукції або поліграфії еротичного чи сексуального характеру поштою дозволяється лише в непрозорій герметичній упаковці, а продаж еротичних друкованих видань — у герметичній упаковці.

У разі порушення положень зазначеної статті, а також за відсутності права займатися видавничою діяльністю друкована продукція чи поліграфія відповідного характеру вилучається з продажу уповноваженими органами державної влади у порядку, передбаченому чинним законодавством.

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДЕПАРТАМЕНТУ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ДПА УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння заступника директора Департаменту — начальника управління місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів Надії ЧОРНОУС та головного державного податкового інспектора відділу моніторингу застосування нормативно-правових актів Наталії ЯРУГИ

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 29 / 2004