Фінансування заходів з організації рятування на воді


Юридична особа — платник єдиного податку за ставкою 10% - комунальне підприємство «Аварійно-рятувальна служба рятування на воді» отримала з міського бюджету кошти на здійснення заходів з організації рятування на воді. Інших джерел фінансування підприємство не має. Чи включаються ці кошти до бази обкладання єдиним податком?

(В. Колайчук. м. Кривий Ріг)


Виручкою вщ реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) вважається сума, фактично отримана суб'єктом підприємницької діяльності на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг) (Указ № 727/98). Крім того, згідно з Порядком № 554 у дохідній частині Книги відображаються всі надходження, отримані на розрахунковий рахунок та в ка-. су суб'єктом малого підприємництва від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), майна, включаючи основні фонди, які належать суб'єкту малого підприємництва й реалізовані у звітному (податковому) періоді, позареалізаційні доходи та виручка від іншої реалізації.

Тобто застосовується касовий метод обчислення виручки, при якому платник єдиного податку повинен враховувати всі надходження коштів на розрахунковий рахунок або (та) в касу.

Отже, суб'єкт підприємницької діяльності — платник єдиного податку для обкладання єдиним податком повинен враховувати всі кошти, отримані на розрахунковий рахунок та в касу від продажу продукції (товарів, робіт, послуг), суми позареалізаційних доходів, виручку від іншої реалізації, а також кошти, одержані з міського бюджету на здійснення заходів з організації рятування на воді.

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДЕПАРТАМЕНТУ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ДПА УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння фахівців Департаменту оподаткування юридичних осібДПА України:

Анатолія БОГДАНА — директора Департаменту;
Наталії ХОЦЯНІВСЬКОЇ - заступника директора Департаменту — начальника управління податку на прибуток та податкових платежів та Віри ЦВЄТКОВОЇ - заступника начальника управління - начальника відділу спеціальних режимів оподаткування

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № (серпень) 31 / 2004