Надбавка за науковий стаж


Чи мають право на надбавку за науковий стаж наукові працівники, яких переведено з науково-дослідного інституту у вищий навчальний заклад на педагогічну роботу?
Г. Уманець, Харківська державна зооветеринарна академія


Відповідь.

Умови оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників установлено ст.57 Закону України "Про освіту", за якою заробітна плата педагогічного, науково-педагогічного працівника складається з посадового окладу (ставки заробітної плати), підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) за наукові ступені, вчені звання, надбавок за вислугу років та інших підвищень, надбавок, передбачених законодавством. Надбавки педагогічним, науково-педагогічним працівникам за стаж наукової роботи ст.57 цього Закону не передбачено.

Постановами Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. №78 "Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України "Про освіту", частини першої статті 25 Закону України "Про загальну середню освіту", частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України "Про позашкільну освіту" та від 14.06.2000 р. №963 "Про затвердження переліку посад педагогічних та науково-пе-дагогічних працівників", не передбачено врахування стажу наукової роботи під час обчислення стажу педагогічного, науково-педагогічного працівника для встановлення надбавки за вислугу років.

Л. ПАЄНКО, головний спеціаліст Мінагрополітики України

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 41 листопад 2004 р.