Чи може бути встановлено надбавку за ІЛіА особливий характер роботи та інтенсивність праці начальнику відділу обліку та звітності міської ради?

Л. Кондратенко, м. Новомиргород Кіровоградської обл.

Відповідь.

Умови оплати праці посадових осіб органів місцевого самоврядування згідно зі ст.21 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" визначає орган місцевого самоврядування виходячи з умов оплати праці, встановлених для державних службовців відповідних категорій і посад.

Нині умови оплати праці державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування визначаються за постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.99 р. №2288 "Про впорядкування умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів" (із змінами).

Відповідно до п.2 цієї постанови керівникам органів, головам відповідних рад надано право встановлювати в межах фонду заробітної плати працівникам надбавки за високі досягнення в праці або за виконання особливо важливої роботи в розмірі до 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця.

Водночас, за наявності коштів на оплату праці, рішенням ради сільським, селищним, міським головам та їхнім заступникам, головам і заступникам голів районних, районних у містах рад, секретарям сільських, селищних, міських рад, керуючим справами (секретарям) виконкомів сільських, селищних, міських, районних у містах рад, керівникам і заступникам керівників самостійних управлінь та відділів виконавчих органів міських і районних у містах (крім м.Києва і Севастополя) рад може бути встановлено надбавки за особливий характер роботи та інтенсивність праці згідно з п.З постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.96 р. №1295 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.98 р. №1286) у розмірі до 70% посадового окладу з урахуванням доплати за ранг.

Отже, лише названим вище категоріям працівників, за наявності коштів, може бути встановлено одночасно надбавку за високі досягнення в праці або виконання особливо важливої роботи і надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці, передбачені зазначеними постановами Кабінету Міністрів України.

Установлення надбавок за особливий характер роботи та інтенсивність праці згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.96 р. №1295 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.98 р. №1286) у розмірі до 70% посадового окладу з урахуванням доплати за ранг завідувачам відділів секретаріату (апарату) відповідної ради чинним законодавством не передбачено.

Відповідають фахівці управління організації заробітної плати Мінпраці України

А.ЛИТВИН, заступник начальника управління — начальник відділу

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 42 листопад