Благодійна допомога у натуральному вигляді


Чи враховується до сукупного доходу сім'ї одноразова допомога, яка надається благодійними фондами у вигляді продуктів харчування, одягу тощо?

(м. Київ)


Відповідно до п. З Методики обчислення сукупного доходу сім"! для всіх видів соціальної допомоги, затвердженої спільним наказом № 486/202/524/455/3370, для обчислення суми доходів ураховуються доходи у грошовій та натуральній формі, а також в іноземній валюті за кордоном з будь-яких джерел як на території України, так і за її межами.

Пунктом 8.2 Методики зазначено, що до сукупного доходу сімей (одержувачів) не включається одноразова допомога, яка надається за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форм власності, у тому числі громадських та благодійних.

Тому до сукупного доходу сім'ї при призначенні всіх видів соціальної допомоги не враховується одноразова допомога, надана за рішенням благодійних фондів (у тому числі допомога у вигляді продуктів харчування, одягу, предметів першої необхідності для догляду за хворими тощо).

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ МІНПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Відповіді надано за сприяння Надії РЯЗАНОВОІ — заступника начальника управління політики адресної допомоги — начальника відділу Міністерства

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 41 / 2004