Оперативний огляд

МІНАГРОПОЛІТИКИ УКРАЇНИ ДПА УКРАЇНИ

наказом від 22.09.2004 р. № 341/550 затвердили примірний договір на поставку спирту на внутрішньому ринку відповідно до п 2 Порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 р. № 1266, відповідно до якого з метою формування обсягу виробництва спирту покупці не пізніше ніж 1 жовтня року, що передує планованому, укладають з постачальниками договори на його поставку в наступному році із зазначенням її строків та умов. Договір укладається у чотирьох примірниках згідно з примірним договором.

ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З РЕГУЛЮВАННЯ РИНКІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ

розпорядженням від 12.10.2004 р. № 2534, зареєстрованим у Мін'юсті України 01.11.2004 р. за № 1399/9998, затвердила Положення про внесення інформації про недержавні пенсійні фонди до Державного реєстру фінансових установ.

Це Положення визначає вимоги до недержавного пенсійного фонду для набуття ним статусу фінансової установи та порядок внесення Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України відповідної > інформації про пенсійний фонд до Державного реєстру фінансових установ.

Пенсійні фонди, зареєстровані Держфінпослуг України, відповідно до Положення про порядок державної реєстрації недержавних пенсійних фондів, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг України від 29.12.2003 р. № 186, для набуття статусу фінансової установи подають документи в порядку, встановленому Положенням про Реєстр.

Крім документів, які слід подати відповідно до Положення про Реєстр, заявник повинен подати засвідчені в установленому законодавством порядку копію довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) та копію рішення про внесення неприбуткової організації (установи) до Реєстру неприбуткових організацій (установ).

ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

постановою від 14.10.2004 р. № 482, зареєстрованою в Мін'юсті України 01.11.2004 р. за № 1395/9994, затвердило Положення про порядок здійснення в грошовій формі іноземних інвестицій в Україну та повернення іноземному інвестору його інвестиції, а також репатріації прибутків, доходів, інших коштів, одержаних від інвестиційної діяльності в Україні.

Згідно з Положенням інвестиційна діяльність нерезидентів в Україні може здійснюватися лише з рахунку не-резидента-інвестор'а, відкритого в уповноваженому банку. На зазначений рахунок кошти в іноземній валюті можуть бути як перераховані з-за кордону в безготівковій формі, так і зараховані в готівковій формі (зарахування в готівковій формі дозволяється фізичним особам-нерези-дентам за умови подання ними підтвердження джерел походження готівки).

У разі здійснення нерезидентом інвестиції в Україну шляхом ведення спільної діяльності він перераховує кошти в іноземній валюті на рахунок, відкритий з резидентом в уповноваженому банку для ведення спільної діяльності без створення юридичної особи.

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 42 / 2004