Працювала в музичній студії будинку культури. В трудовій книжці є запис: "керівник гуртків по класу фортепіано". Чи маю право на надбавку за вислугу років, адже працювала з дітьми понад 20 років?

Г.Крутік, м.Харків


Відповідь.

Згідно з п.2 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. №78, до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років зараховується час роботи на посадах, передбачених Переліком! затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. №963, і на які поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти. У цьому Переліку посаду викладача передбачено.

Оскільки умови оплати праці працівників клубних закладів визначено наказами Мінкультури, а саме наказом від 19.04.2001 р. №204 "Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій культури" (із змінами та доповненнями) на таких працівників чинність Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівни-кам навчальних закладів і установ освіти не поширюється.

На запитання наших читачів відповідає заступник начальника управління — начальник відділу оплати праці управління з питань оплати праці та бюджетних програм Міністерства культури і мистецтв України В.МУЗИЧЕНКО

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 44 листопад