Порядок статистичного обліку чисельності працівників, прийнятих на роботу за направленням служби зайнятості


Який порядок статистичного обліку чисельності працівників, прийнятих на роботу за направленням державної служби зайнятості згідно з договором з роботодавцем про надання дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, та нарахувань цим працівникам?

(В. Шевченко, м. Запоріжжя)


Згідно з Порядком № 1 додатковим робочим місцем є робоче місце, на яке прийнята на постійну роботу особа за направленням державної служби зайнятості з числа зареєстрованих безробітних. Однією з умов надання дотації є працевлаштування безробітних на строк понад два роки.

Отже, таке робоче місце має ознаки штатної одиниці. Відповідно працівник, прийнятий на постійну роботу за направленням державної служби зайнятості, повинен враховуватись в обліковій та серед-ньообліковій чисельності штатних працівників згідно з положеннями Інструкції № 171.

Відповідно п. 1.5 Інструкції № 5 фонд оплати праці працівників, прийнятих на постійну роботу за направленням державної служби зайнятості згідно з договором з роботодавцем про надання дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, ураховується на загальних підставах.

Тобто нарахування цим працівникам відображаються у фонді оплати праці всіх штатних працівників, а також розподіляються на складові:

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДЕРЖКОМСТАТУ УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння Інеси СЕНИК - начальника управління статистики соціально-трудових відносин Держкомстату України

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 43 / 2004