Чи мала право селищна рада надати дві матеріальні допомоги (на оздоровлення і для вирішення соціально-побутових питань) у розмірі середньомісячного заробітку таким працівникам ради: касиру, завідуючому військово-обліковим столом, водієві автомобіля, прибиральниці?

С.Кабанець, смт Чкаловське Харківської обл.

Відповідь.

Матеріальна допомога спеціалістам та службовцям, працю яких оплачують відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.12.99 р. №2288 "Про впорядкування умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів" надається для вирішення соціально-побутових питань та на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати.

Робітникам, зайнятим обслуговуванням органів виконавчої влади, оплата праці яких провадиться згідно з наказом Міністерства праці України від 02.10.96 р. №77 "Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів" (із змінами, внесеними наказами Мінпраці України від 01.02.2001 р. №40, від 17.07.2001 р. №304, від 14.02.2002 р. №98, від 19.08.2003 р. №229), матеріальна допомога надається в розмірі середньомісячного заробітку.

Працівникам, працю яких оплачують на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2001 р. №134 "Про впорядкування умов оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери", надається матеріальна допомога, в тому числі на оздоровлення, за винятком матеріальної допомоги на поховання, в сумі не більш ніж один посадовий оклад на рік.

На листи наших дописувачів відповідають фахівці головних управлінь і управлінь праці та соціального захисту населення державних адміністрацій

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 45 грудень