Монтаж обладнання електричних щитових


Чи необхідно мати ліцензію суб'єкту господарювання, що здійснює діяльність з монтажу обладнання електричних щитових (електричних шаф)?


Держпідприємництво України, що відповідно до ст. 5 Закону № 1775-ІІІ є спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування, з порушеного питання у листі № 5108 роз'яснив, що види господарської діяльності, які підлягають ліцензуванню, порядок їх піцензування визначено Законом № 1775-ІІІ.

Відповідно до п. 30 ст. 9 Закону № 1775-ІІІ ліцензуванню підлягає будівельна діяльність (вишукувальні та проектні роботи для будівництва, зведення несучих та огороджуючих конструкцій, будівництво та монтаж інженерних і транспортних мереж).

Постановою № 1698 органом ліцензування зазначеного виду господарської діяльності визначено

Держбуд України, Раду міністрів АР Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські держадміністрації.

Додатком до п. 1.3 Ліцензійних умов № 112/182 визначено Перелік видів робіт провадження будівельної діяльності (вишукувальні та проектні роботи для будівництва, зведення несучих та огороджуючих конструкцій, будівництво та монтаж інженерних і транспортних мереж).

Відповідно до зазначеного Переліку ліцензуванню підлягають, зокрема, монтаж конструкцій зовнішніх інженерних мереж і систем електропостачання (код виду робіт 3.02.06), монтаж конструкцій зовнішніх інженерних мереж і систем електроосвітлення (код виду робіт 3.02.08), монтаж внутрішніх мереж, систем, приладів і засобів вимірювання електропостачання, електроосвітлення (код виду робіт 3.03.05).

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДПА УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння фахівців Департаменту оподаткування юридичних осібДПА України: Володимира ГОРОХОВА — заступника начальника управління місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів та Наталії ЯРУГИ — головного державного податкового інспектора відділу моніторингу застосування нормативно-правових актів

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 45 / 2004