Якої тривалості надають щорічну основну відпустку завідуючій дитячого садка?

Колектив працівників дошкільного навчального закладу, м. Костянтинопіль Донецької обл.

Відповідь.

Згідно з ч.б ст.6 Закону України "Про відпустки" керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів), інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затверджуваному Кабінетом Міністрів України. Цей порядок визначено постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 р. №346 "Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам" (із змінами за постановами Кабінету Міністрів України від 21.08.97 р. №907, від 05.08.98 р. №1237, від 28.03.2001 р. №289, від 14.01.2004 р. №40).

Підрозділом 1 "Дитячі ясла-садки, дитячі садки (у тому числі інтернатного типу), дитячі ясла" розділу І "Дошкільні навчальні заклади" додатка до зазначеного Порядку передбачено завідувачу дитячих ясел-садків, дитячих садків, дитячих ясел надання щорічної основної відпустки тривалістю 42 календарних дні.

На запитання наших дописувачів відповідає начальник відділу умов та режимів праці Міністерства праці та соціальної політики України Т. СТАШКІВ

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 46 грудень