Одержую аліменти та допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. Чи маю право на допомогу як малозабезпечена сім'я і які для цього потрібно мати документи?

Л.Ярємків, м. Івано-Франківськ

Відповідь.

Дописувачка має право на допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям".

Для призначення соціальної допомоги вона має звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання, подавши заяву, довідку про склад сім'ї, декларацію про доходи і майно осіб, які входять до складу сім'ї (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї), та довідку про наявність земельної частки (паю). Повідомити потрібно і про транспортні засоби (автомобіль, мотоцикл, трактор тощо).

На підставі довідок про доходи сім'ї за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення за призначенням соціальної допомоги, управління праці та соціального захисту населення визначить розмір належної їй державної допомоги.

На запитання наших читачів відповідає заступник начальника управління — начальник відділу з питань політики надання адресної допомоги Міністерства праці та соціальної політики України Н.РЯЗАНОВА

"ПРАЦЯ І ЗАРПЛАТА" № 48 грудень