ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

                             Л И С Т

                 06.04.2005  N 25/3-14-37/3593-ЕП

                                      Начальникам регіональних
                                      митниць,
                                      митниць
                                      Начальнику Центрального
                                      митного управління
                                      лабораторних досліджень
                                      та експертної роботи


              Про скасування окремих положень листа
          Держмитслужби від 20.01.05 N 25/4-14-37/524-ЕП


     З урахуванням  набуття  чинності наказу Держмитслужби України
від 14.03.05 N 169 ( z0310-05 ) (зареєстрований у Мінюсті  України
17.03.05  за  N  310/10590)  Держмитслужба  України відкликає лист
Держмитслужби   України   від   20.01.056    N   25/4-14-37/524-ЕП
( v_524342-05 ).
     Додатково повідомляємо,  що  для  ідентифікації  при  митному
оформленні  з  урахуванням  вимог  статей 88,  314 Митного кодексу
України ( 92-15 ), жирів, які декларуються за кодами 1516 20 98 10
та  1517  90 99 10 згідно з УКТЗЕД ( 2371а-14 ),  митний орган має
отримати від декларанта інформацію про:
     - сировину, яка використовувалася при виробництві продукту;
     - головні етапи технології переробки сировини  для  отримання
жиру;
     - призначення жиру (визначається виробником);
     - стандартну  специфікацію та інші документи які містять дані
про:
     вміст вільних жирних кислот;
     вміст добавок   (волога,    білки,    вуглеводи,    барвники,
ароматизатори, емульгатори, тощо);
     температура плавлення, йодне число, консистенція;
     жирнокислотний склад.
     Також інформуємо,  що за результатами досліджень  товарів  15
групи  експертними  підрозділами  Центрального  митного управління
лабораторних досліджень та експертної роботи можуть бути з'ясовані
наступні питання:
     А) Ідентифікація натуральних  індивідуальних  олій  та  жирів
рафінованих  або  нерафінованих  без  зміни  їх  хімічного  складу
(позиції 1501-1515);
     Б) Ідентифікація  олій  та  жирів  "підданих  певним хімічним
перетворенням,  але не підданим подальшій обробці" (позиція 1516),
при цьому експертний підрозділ надає відповідь на такі питання:
     - масова частка жиру;
     - вид олії або жиру;
     - чи виявлені ознаки хімічної модифікації олії або жиру;
     - для   олій   зазначених   у   текстовому описі підкатегорії
1516 20 96 00 визначається вміст вільних жирних кислот;
     - чи містить продукт барвники, ароматизатори, емульгатори.
     В) Ідентифікація  маргарину,  харчових  сумішей   або   інших
продуктів,  виготовлених  з  олій  та  жирів  15 групи,  при цьому
експертний підрозділ надає відповідь на такі питання:
     - кількісний вміст жиру;
     - кількісний вміст вологи;
     - чи піддавався продукт емульгуванню та збиванню;
     - чи містить продукт молочні жири;
     - чи  містить продукт крім жиру інші поживні речовини (білок,
цукор, крохмаль);
     - чи  відповідає  продукт суміші,  що виготовлена з рослинних
олій (жирів).

 Заступник Голови Служби                                 П.В.Пашко

 WEB MD Oficce "НПО Поверхность",
 www.master-d.com.ua