ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ Л И С Т 06.04.2005 N 25/3-14-37/3593-ЕП Начальникам регіональних митниць, митниць Начальнику Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи Про скасування окремих положень листа Держмитслужби від 20.01.05 N 25/4-14-37/524-ЕП З урахуванням набуття чинності наказу Держмитслужби України від 14.03.05 N 169 ( z0310-05 ) (зареєстрований у Мінюсті України 17.03.05 за N 310/10590) Держмитслужба України відкликає лист Держмитслужби України від 20.01.056 N 25/4-14-37/524-ЕП ( v_524342-05 ). Додатково повідомляємо, що для ідентифікації при митному оформленні з урахуванням вимог статей 88, 314 Митного кодексу України ( 92-15 ), жирів, які декларуються за кодами 1516 20 98 10 та 1517 90 99 10 згідно з УКТЗЕД ( 2371а-14 ), митний орган має отримати від декларанта інформацію про: - сировину, яка використовувалася при виробництві продукту; - головні етапи технології переробки сировини для отримання жиру; - призначення жиру (визначається виробником); - стандартну специфікацію та інші документи які містять дані про: вміст вільних жирних кислот; вміст добавок (волога, білки, вуглеводи, барвники, ароматизатори, емульгатори, тощо); температура плавлення, йодне число, консистенція; жирнокислотний склад. Також інформуємо, що за результатами досліджень товарів 15 групи експертними підрозділами Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи можуть бути з'ясовані наступні питання: А) Ідентифікація натуральних індивідуальних олій та жирів рафінованих або нерафінованих без зміни їх хімічного складу (позиції 1501-1515); Б) Ідентифікація олій та жирів "підданих певним хімічним перетворенням, але не підданим подальшій обробці" (позиція 1516), при цьому експертний підрозділ надає відповідь на такі питання: - масова частка жиру; - вид олії або жиру; - чи виявлені ознаки хімічної модифікації олії або жиру; - для олій зазначених у текстовому описі підкатегорії 1516 20 96 00 визначається вміст вільних жирних кислот; - чи містить продукт барвники, ароматизатори, емульгатори. В) Ідентифікація маргарину, харчових сумішей або інших продуктів, виготовлених з олій та жирів 15 групи, при цьому експертний підрозділ надає відповідь на такі питання: - кількісний вміст жиру; - кількісний вміст вологи; - чи піддавався продукт емульгуванню та збиванню; - чи містить продукт молочні жири; - чи містить продукт крім жиру інші поживні речовини (білок, цукор, крохмаль); - чи відповідає продукт суміші, що виготовлена з рослинних олій (жирів). Заступник Голови Служби П.В.Пашко WEB MD Oficce "НПО Поверхность", www.master-d.com.ua