КОМІТЕТ З КОНТРОЛЮ ЗА НАРКОТИКАМИ
ПРИ МІНІСТЕРСТВІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
Л И С Т
14.06.2005  N 27-01.01-06/1252
Державна митна служба
України
Щодо ввезення в Україну давальницької
сировини, яка містить прекурсори

На лист від 08.06.2005 N 11/5-18/6662 щодо необхідності отримання сертифіката на ввезення давальницької сировини, що містить прекурсори, повідомляємо наступне.

Сертифікат на ввезення в Україну та вивезення з України прекурсорів, незалежно від статусу, назви, виробника тощо товарів, що містять речовини, включені до таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. N 770 ( 770-2000-п ), є єдиним дозвільним документом, який дає право на їх переміщення на територію України або з території України.

Слід також зазначити, що відповідно до статті 6 Закону України "Про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та зловживанню ними" ( 62/95-ВР ) (далі - Закон) наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, що знаходяться в незаконному обігу, а також обладнання, яке використовується для їх незаконного виготовлення, підлягають конфіскації у встановленому законом порядку.

Статтею 1 Закону ( 62/95-ВР ) встановлено, що незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, це діяння, пов'язані з культивуванням рослин, що містять наркотичні речовини, розробкою, виробництвом, відпуском, виготовленням, зберіганням, розподілом, торгівлею, використанням, переміщенням на території України та за її межі наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, які здійснюються з порушенням вимог Закону України "Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів" ( 60/95-ВР ).

Таким чином, товари, що містять прекурсори, ввезені на територію України або вивезені за її межі без відповідного сертифіката знаходяться в незаконному обігу та підлягають конфіскації у встановленому законом порядку.

Голова                                              О.А.Алєксєєва
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua