МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ У СПРАВАХ СІМ'Ї ТА МОЛОДІ
АКАДЕМІЯ МЕДИЧНИХ НАУК УКРАЇНИ
Н А К А З
13.05.1997  N 141/132/7/18
Про проведення Тижня планування сім'ї

З метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року N 325 ( 325-97-п ) "Про деякі заходи щодо виконання Національної програми планування сім'ї" Н А К А З У Є М О:

1. Затвердити план проведення Тижня планування сім'ї, який має відбутися з 26 травня по 1 червня 1997 року.

2. Начальнику Головного управління медичної допомоги дітям і матерям Гойді Н.Г., начальнику Головного управління у справах сім'ї Саєнко О.І., начальнику Головного управління у справах жінок Марченко Н.А.:

2.1. Забезпечити виконання заходів по проведенню Тижня планування сім'ї з висвітленням основних аспектів проблеми в засобах масової інформації.

2.2. Підготувати та забезпечити центри планування сім'ї та центри соціальних служб для молоді методичними матеріалами та буклетами з проблем планування сім'ї.

2.3. Провести семінари-тренінги для спеціалістів центрів планування сім'ї та центрів соціальних служб для молоді з метою підготовки до проведення Тижня планування сім'ї.

3. Начальнику Головного управління медичної допомоги дітям і матерям Гойді Н.Г., директору Інституту педіатрії, акушерства і гінекології АМН Лук'яновій О.М.:

3.1. Підготувати програму і організувати церемонію урочистого відкриття Тижня планування сім'ї.

3.2. Провести семінар-нараду з керівниками центрів планування сім'ї на тему "Статеве і репродуктивне здоров'я".

3.3. Узагальнити інформацію про проведення Тижня планування сім'ї та подати звіт до Кабінету Міністрів у місячний термін.

4. Начальнику Головного управління у справах сім'ї Саєнко О.І.:

Підготувати пропозиції щодо організації центрів сім'ї в регіонах та положення про них.

5. Міністерству охорони здоров'я, Державному комітету у справах молоді Ради міністрів Автономної Республіки Крим, управлінням охорони здоров'я і управлінням у справах сім'ї та молоді і центрам соціальних служб для молоді обласних, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій:

5.1. Підготувати регіональні програми проведення Тижня планування сім'ї.

5.2. Організувати урочисте відкриття Тижня планування сім'ї в регіонах.

5.3. Організувати розповсюдження методичних матеріалів та буклетів з питань пропаганди здорового способу життя та запобігання статевим захворюванням серед молоді та підлітків.

5.4. Провести в закладах освіти цикли лекцій для молоді з питань статевого виховання.

5.5. Забезпечити проведення тематичних вечорів з підлітками та молоддю з проблем планування сім'ї: "Що я знаю про планування сім'ї", "Планування сім'ї - проблеми та шляхи їх подолання", "Молодь за здоровий спосіб життя", "Хочу мати здорову дитину", "Молодь проти абортів", "Методи контрацепції".

5.6. Висвітлювати проведення Тижня планування сім'ї в місцевих засобах масової інформації.

5.7. По закінченні Тижня планування сім'ї подати Міністерству охорони здоров'я та Міністерству у справах сім'ї та молоді звіти з переліком проведених заходів до 15 червня 1997 року.

6. Управлінням у справах сім'ї та молоді Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій, міським центрам соціальних служб для молоді забезпечити проведення вечорів-дискотек з молоддю та підлітками на тему: "Молодь України - майбутнє нації".

7. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров'я Богатирьову Р.В. та першого заступника Міністра у справах сім'ї та молоді Ситника О.М.

Міністр охорони здоров'я                               А.М.Сердюк
Міністр у справах сім'ї та молоді                      С.Р.Станік
Президент академії медичних наук                     О.Ф.Возіанов