КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

                        П О С Т А Н О В А
                   від 15 лютого 1999 р. N 186
                               Київ

       Про деякі питання державного регулювання виробництва
      спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних
                    напоїв і тютюнових виробів

         ( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
           N 1002 ( 1002-2000-п ) від 21.06.2000 
           N  580 (  580-2003-п ) від 23.04.2003 )



    ( У Постанові слова "Комітет з монополії на виробництво та
      обіг спирту  етилового,  алкогольних напоїв і  тютюнових
      виробів", "Державний комітет з монополії на  виробництво
      та обіг спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових
      виробів" та "Держспецмонополія" в усіх відмінках замінено
      відповідно словами "Міністерство фінансів" та "Мінфін" у
      відповідному відмінку згідно з Постановою КМ    N 1002 
      ( 1002-2000-п ) від 21.06.2000 )
      
     Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

     1. Установити, що:

     технічні умови  і  рецептури на виробництво спирту етилового,
горілки,  лікеро-горілчаних  виробів  та  алкогольних   напоїв   з
використанням  спирту  етилового  від 1,2 до 8,5 відсотка об'ємних
одиниць,  а також технічні умови на виробництво тютюнових  виробів
затверджуються  Комітетом  харчової промисловості за погодженням з
Міністерством фінансів;

     технічні умови на виробництво спирту коньячного, плодового та
виноградного,  коньяку,  виноробної  продукції  та  інших   міцних
напоїв,  що  виготовляються  з  спирту  плодового та виноградного,
затверджуються Комітетом з питань садівництва,  виноградарства  та
виноробної  промисловості за погодженням з Міністерством фінансів.

     2. Установити, що норми виробничих втрат і виходу:

     щодо спирту  етилового,  горілки та лікеро-горілчаних виробів
затверджуються   Міністерством   фінансів   за  поданням  Комітету
харчової промисловості.

     Головною організацією  з  розроблення  цих   норм   визначити
Український  науково-дослідний  інститут  спирту  і  біотехнології
продовольчих продуктів (м. Київ);

     щодо спирту коньячного,  плодового та виноградного,  коньяку,
виноробної продукції та інших міцних напоїв,  що виготовляються із
спирту  коньячного,  плодового  та  виноградного,   затверджуються
Міністерством  фінансів за поданням Комітету з питань садівництва,
виноградарства та виноробної промисловості.

     Головною організацією   з   розроблення  цих  норм  визначити
Державне  науково-виробниче  підприємство   "Плодвинконсерв"   (м.
Київ);

     щодо  тютюнових виробів затверджуються Міністерством фінансів
за поданням Комітету харчової промисловості.

     До затвердження  зазначених  норм  виробничих  втрат і виходу
спирту етилового,  коньячного та плодового,  алкогольних напоїв  і
тютюнових виробів діють раніше встановлені норми.

     (  Пункт  3  втратив  чинність на підставі Постанови КМ N 580
( 580-2003-п ) від 23.04.2003 )

     4. Визнати такими,  що втратили чинність,  постанови Кабінету
Міністрів України від 8 квітня 1996 р.  N 411 (  411-96-п  )  "Про
деякі  питання  щодо державного регулювання виробництва і торгівлі
спиртом етиловим,  коньячним і плодовим,  алкогольними напоями  та
тютюновими виробами" (ЗП України,  1996 р.,  N 10, ст. 291) та від
15 червня 1996 р.  N 649 ( 649-96-п ) "Про посилення  контролю  за
виробництвом спирту  і  лікеро-горілчаних  виробів"  (ЗП  України,
1996 р., N 13, ст. 369).


     Прем'єр-міністр України                В.ПУСТОВОЙТЕНКО

     Інд. 22