КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А від 15 лютого 1999 р. N 186 Київ Про деякі питання державного регулювання виробництва спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 1002 ( 1002-2000-п ) від 21.06.2000 N 580 ( 580-2003-п ) від 23.04.2003 ) ( У Постанові слова "Комітет з монополії на виробництво та обіг спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів", "Державний комітет з монополії на виробництво та обіг спирту етилового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів" та "Держспецмонополія" в усіх відмінках замінено відповідно словами "Міністерство фінансів" та "Мінфін" у відповідному відмінку згідно з Постановою КМ N 1002 ( 1002-2000-п ) від 21.06.2000 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є: 1. Установити, що: технічні умови і рецептури на виробництво спирту етилового, горілки, лікеро-горілчаних виробів та алкогольних напоїв з використанням спирту етилового від 1,2 до 8,5 відсотка об'ємних одиниць, а також технічні умови на виробництво тютюнових виробів затверджуються Комітетом харчової промисловості за погодженням з Міністерством фінансів; технічні умови на виробництво спирту коньячного, плодового та виноградного, коньяку, виноробної продукції та інших міцних напоїв, що виготовляються з спирту плодового та виноградного, затверджуються Комітетом з питань садівництва, виноградарства та виноробної промисловості за погодженням з Міністерством фінансів. 2. Установити, що норми виробничих втрат і виходу: щодо спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних виробів затверджуються Міністерством фінансів за поданням Комітету харчової промисловості. Головною організацією з розроблення цих норм визначити Український науково-дослідний інститут спирту і біотехнології продовольчих продуктів (м. Київ); щодо спирту коньячного, плодового та виноградного, коньяку, виноробної продукції та інших міцних напоїв, що виготовляються із спирту коньячного, плодового та виноградного, затверджуються Міністерством фінансів за поданням Комітету з питань садівництва, виноградарства та виноробної промисловості. Головною організацією з розроблення цих норм визначити Державне науково-виробниче підприємство "Плодвинконсерв" (м. Київ); щодо тютюнових виробів затверджуються Міністерством фінансів за поданням Комітету харчової промисловості. До затвердження зазначених норм виробничих втрат і виходу спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів діють раніше встановлені норми. ( Пункт 3 втратив чинність на підставі Постанови КМ N 580 ( 580-2003-п ) від 23.04.2003 ) 4. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 1996 р. N 411 ( 411-96-п ) "Про деякі питання щодо державного регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами" (ЗП України, 1996 р., N 10, ст. 291) та від 15 червня 1996 р. N 649 ( 649-96-п ) "Про посилення контролю за виробництвом спирту і лікеро-горілчаних виробів" (ЗП України, 1996 р., N 13, ст. 369). Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО Інд. 22