КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
від 10 грудня 1991 р. N 396-р
Київ
З метою створення сприятливих умов для збільшення надходження в Україну товарів народного споживання по імпорту:
1. Установити, що обмеження на проведення бартерних (товарообмінних) операцій, передбачені Програмою надзвичайних заходів щодо стабілізації економіки України та виходу її з кризового стану (абзац четвертий пункту 33) (1291-12) , за винятком заборони на здійснення бартерних операцій з метою ввозу в республіку товарів народного споживання немасового вжитку, легкових автомобілів, обчислювальної, розмножувальної та конторської техніки, не поширюються на учасників зовнішньоекономічної діяльності, що входять до системи Мінторгу України і Укоопспілки.
2. Дозволити підприємствам, організаціям, що входять до системи Мінторгу України і Укоопспілки, закупити у 1992 році відповідно на 350 млн. і 150 млн. крб. продукцію виробничо-технічного призначення та сировину, що залишаються у розпорядженні промислових підприємств після виконання ними державного замовлення, а також нерозподілену продукцію і сировину, які можуть використовуватися для здійснення в установленому порядку бартерних (товарообмінних) операцій по закупівлі продовольчих товарів і непродовольчих товарів першої необхідності та матеріальних ресурсів для виготовлення цих товарів.
3. Погодитися з пропозицією Мінторгу України і Укоопспілки про використання у 1992 році підвідомчими їм підприємствами й організаціями товарів ринкового фонду відповідно на 1,5 млрд. і 0,6 млрд. крб. для проведення бартерних (товарообмінних) операцій.
4. Мінторгу України, Укоопспілці за погодженням з МЗЗ України визначити механізм регулювання структури поставок товарів, що здійснюватимуться відповідно до цього розпорядження.
Перший
віце-прем'єр-міністр України
К.МАСИК
Інд. 23