КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 14 лютого 2007 р. N 220
Київ

Про затвердження Порядку спрямування у 2007 році коштів на створення нових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення вугледобувних регіонів, де ліквідовано шахти, що перебуває на обліку в державній службі зайнятості

Відповідно до статті 109 Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок спрямування у 2007 році коштів на створення нових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення вугледобувних регіонів, де ліквідовано шахти, що перебуває на обліку в державній службі зайнятості (додається).
2. Установити, що перерахування з державного бюджету (489-16) дотації за бюджетною програмою 2501400 здійснюється Міністерством праці та соціальної політики на рахунок Державного центру зайнятості згідно з помісячним розписом асигнувань за зазначеною програмою.
Міністерству праці та соціальної політики подавати Міністерству фінансів щокварталу до 20 числа наступного місяця звіт про використання дотації за формою, погодженою з Міністерством фінансів, а річний звіт - до 20 лютого 2008 року.
3. Волинській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Чернігівській, Черкаській обласним державним адміністраціям розробити і подати в місячний строк для погодження з правлінням Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття програму створення нових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення вугледобувних регіонів, де ліквідовано шахти, що перебуває на обліку в державній службі зайнятості.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 26

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 лютого 2007 р. N 220

ПОРЯДОК

спрямування у 2007 році коштів на створення нових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення вугледобувних регіонів, де ліквідовано шахти, що перебуває на обліку в державній службі зайнятості

1. Цей Порядок визначає механізм спрямування у 2007 році Фондом загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (далі - Фонд) коштів на створення нових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення вугледобувних регіонів, де ліквідовано шахти, що перебуває на обліку в державній службі зайнятості (далі - кошти).
Для цілей цього Порядку новим вважається створене на підприємстві, в установі чи організації робоче місце, на яке прийнято для постійної роботи особу з числа незайнятого населення вугледобувних регіонів, де ліквідовано шахти, що перебуває на обліку в державній службі зайнятості (далі - незайняте населення), за направленням центру зайнятості. Факт створення нового робочого місця підтверджується наказом про прийняття на роботу особи з числа незайнятого населення.
2. Розподіл коштів між облдержадміністраціями здійснюється правлінням Фонду за погодженням з Мінфіном виходячи з чисельності незайнятого населення.
3. Державний центр зайнятості, на який покладено функції виконавчої дирекції Фонду, перераховує облдержадміністраціям кошти після погодження з правлінням Фонду на його черговому засіданні затверджених облдержадміністраціями програм створення нових робочих місць для працевлаштування незайнятого населення (далі - програми).
4. У програмі зазначається:
прогнозна чисельність незайнятого населення, що перебуватиме на обліку в державній службі зайнятості, де облдержадміністрацією передбачається створити нові робочі місця;
перелік підприємств, установ та організацій, на яких створюватимуться нові робочі місця (далі - підприємства);
кількість нових робочих місць, що передбачається створити, із зазначенням професій (спеціальностей) з поквартальним розподілом в розрізі підприємств;
обсяг коштів, необхідних для створення нових робочих місць, з помісячним розподілом в розрізі підприємств;
чисельність осіб, які потребують перенавчання за професіями (спеціальностями);
помісячний графік перерахування коштів облдержадміністрацією підприємствам.
Облдержадміністрації включають до зазначеного переліку підприємства з числа переможців конкурсу бізнес-планів. Бізнес-плани повинні відповідати пріоритетам розвитку економіки, визначеним у програмі соціально-економічного розвитку регіону, і завданням програми зайнятості населення щодо ефективного використання трудових ресурсів області. До складу конкурсних комісій з оцінки бізнес-планів включаються представники робочих органів виконавчої дирекції Фонду.
Включені до переліку підприємства погоджують з облдержадміністраціями завдання з розроблення проектно-кошторисної документації на створення нових робочих місць, а також іншу документацію.
5. Загальна вартість робіт із створення нових робочих місць, включаючи вартість послуг з професійної перепідготовки спеціалістів, визначається відповідно до нормативів вартості робіт із створення одного робочого місця у різних галузях економіки.
6. Державний центр зайнятості перераховує до 15 числа кожного місяця кошти на рахунки облдержадміністрацій, відкриті в органах Державного казначейства за балансовим рахунком 3711 "Інші рахунки клієнтів Державного казначейства" плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного (489-16) та місцевих бюджетів, відповідно до затвердженого графіка в межах річного обсягу.
7. Перерахування підприємству коштів у розмірі до 30 відсотків передбаченого програмою обсягу фінансування здійснюється облдержадміністрацією протягом трьох робочих днів після надходження коштів від Державного центру зайнятості за умови подання таких документів:
титул будови (об'єкта) або титул перехідної будови (об'єкта);
внутрішньобудівельний титул будови (об'єкта);
титул на виконання проектно-вишукувальних робіт для будівництва;
договір підряду, що укладається відповідно до законодавства;
рішення про затвердження проектно-кошторисної документації на відповідну чергу будівництва, пусковий комплекс, об'єкт або створення нових робочих місць;
документи, що підтверджують витрачання коштів на придбання відповідного обладнання або інвентарю для створення нових робочих місць.
У подальшому перерахування коштів підприємству здійснюється протягом трьох робочих днів після надходження коштів від Державного центру зайнятості за умови подання звіту про використання таких коштів за напрямами, передбаченими програмою.
У разі неподання підприємством звіту облдержадміністрація не перераховує кошти та використовує їх за напрямами, передбаченими програмою, з подальшим внесенням змін до помісячного графіка перерахування коштів.
8. Про відмову підприємства від створення нових робочих місць, передбачених програмою, облдержадміністрація повідомляє Державний центр зайнятості протягом трьох робочих днів після надходження відповідної інформації.
У разі відмови підприємства від створення нових робочих місць:
воно повертає відповідно до законодавства перераховані кошти на рахунок облдержадміністрації протягом трьох робочих днів після повідомлення про відмову;
облдержадміністрація подає правлінню Фонду пропозиції щодо внесення змін до програми, які розглядаються на його черговому засіданні.
9. Підприємства подають облдержадміністраціям звіт про використання коштів за напрямами, передбаченими програмою, щомісяця до 5 числа наступного періоду та річний звіт - до 20 січня 2008 р. для подання Державному центру зайнятості відповідно щомісяця до 10 числа та до 1 лютого 2008 року. Форму звіту затверджує правління Фонду.
Державний центр зайнятості узагальнює звіти облдержадміністрацій та подає Мінпраці звіт про виконання програм щокварталу до 15 числа наступного місяця та підсумковий звіт - до 10 лютого 2008 року.
10. Кошти, не використані протягом бюджетного періоду, підприємства повертають на рахунки облдержадміністрацій з подальшим перерахуванням до 25 грудня 2007 р. на рахунок Державного центру зайнятості, який перераховує їх до державного бюджету (489-16) до закінчення бюджетного періоду.
11. Облдержадміністрації забезпечують цільове використання коштів.
12. Контроль за цільовим використанням коштів здійснюється органами державної контрольно-ревізійної служби та іншими державними органами відповідно до законодавства.