КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 1 березня 2007 р. N 310
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання Загальнодержавної (Національної) космічної програми

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для виконання Загальнодержавної (Національної) космічної програми (203-15) , що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 1 березня 2007 р. N 310

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для виконання Загальнодержавної (Національної) космічної програми ( 203-15 )

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) НКАУ за програмою "Загальнодержавна (Національна) космічна програма" (203-15) (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є НКАУ.
3. Виконавцями науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт (далі - роботи) є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, які мають ліцензію на право провадження космічної діяльності та стали переможцями процедури закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
4. Бюджетні кошти спрямовуються на:
проведення наукових космічних досліджень;
дистанційне зондування Землі;
створення супутникової системи телекомунікацій;
розвиток наземної інфраструктури, навігаційних і спеціальних інформаційних систем;
створення космічних комплексів;
розвиток базових елементів і прогресивних технологій космічної техніки.
5. Планування робіт на поточний рік здійснюється відповідно до Закону України "Про Загальнодержавну (Національну) космічну програму України на 2003-2007 роки" (203-15) на підставі затвердженого колегією НКАУ плану першочергових робіт, яким встановлюються види і строки виконання робіт та їх кошторисна вартість, що визначена згідно із затвердженими в установленому порядку технічними завданнями.
6. План першочергових робіт є підставою для розміщення державного замовлення на їх виконання.
7. На підставі отриманої від Мінфіну лімітної довідки про бюджетні асигнування НКАУ з урахуванням плану першочергових робіт формує та подає Мінекономіки пропозиції до проекту державного замовлення на закупівлю за бюджетні кошти товарів, робіт і послуг.
Пропозиції формуються за напрямами та окремими проектами, що визначені планом першочергових робіт.
8. На підставі пропозицій щодо помісячного розподілу видатків НКАУ разом з Мінфіном складає та затверджує паспорт бюджетної програми.
9. Фінансування робіт здійснюється НКАУ на підставі зареєстрованих в органах Державного казначейства бюджетних зобов'язань.
10. Закупівля товарів, робіт і послуг провадиться відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
11. Попередня оплата робіт здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. N 1404 (1404-2006-п) "Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" (Офіційний вісник України, 2006 р., N 41, ст. 2752).
12. Перерахування бюджетних коштів здійснюється відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
13. Оплата виконаних робіт здійснюється відповідно до акта їх здачі-прийняття у межах коштів, передбачених граничними обсягами видатків.
14. Виконавець робіт подає відповідно до календарного плану НКАУ акт їх здачі-прийняття разом із зведеною відомістю (звітом) про виконані роботи за державним замовленням або довідку про використання бюджетних коштів.
15. НКАУ в особі представника генерального замовника за місцем розташування виконавців робіт здійснює контроль та прийняття виконаних робіт згідно із технічними завданнями та календарними планами.
16. Складення та подання фінансової звітності здійснюється відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (996-14) .
17. НКАУ:
складає фінансову звітність про використання бюджетних коштів за формами та у порядку, що визначені Державним казначейством, подає їх Мінфіну, Державному казначейству та Рахунковій палаті в установленому порядку;
здійснює безпосередній контроль за цільовим витрачанням бюджетних коштів.