КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 1 березня 2007 р. N 322
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку фізичної культури і спорту серед сільського населення

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для розвитку фізичної культури і спорту серед сільського населення, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 1 березня 2007 р. N 322

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для розвитку фізичної культури і спорту серед сільського населення

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених Мінагрополітики у державному бюджеті (489-16) за програмою "Розвиток фізичної культури і спорту серед сільського населення" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються Мінагрополітики на фінансову підтримку фізкультурно-спортивного товариства "Колос" (далі - Товариство), зокрема:
Центральній раді Товариства на її утримання та забезпечення діяльності (оплата праці і комунальних послуг, послуги зв'язку, оренди, проведення ремонту, транспортні витрати, організаційно-методичні заходи), а також організацію роботи із створення умов для розвитку фізичної культури і спорту серед сільського населення (проведення масових фізкультурно-спортивних, фізкультурно-оздоровчих заходів і змагань, забезпечення навчально-тренувального процесу та участі спортсменів Товариства у змаганнях різного рівня, включаючи змагання серед студентів вищих аграрних навчальних закладів, та інші заходи, пов'язані з фізкультурно-спортивною діяльністю Товариства);
Центральній школі вищої спортивної майстерності Товариства на її утримання, забезпечення діяльності та навчально-тренувального процесу (оплата праці і комунальних послуг, проведення ремонту, транспортні витрати, придбання спортивної форми одягу і взуття, обладнання та інвентарю, організація і проведення навчально-тренувальних зборів і змагань, здійснення заходів з навчально-методичної роботи);
спортивним базам Центральної ради Товариства на оплату витрат, пов'язаних з поліпшенням їх технічного стану.
3. Розподіл бюджетних коштів здійснюється з урахуванням поданого Товариством обґрунтування потреби в коштах та детальних розрахунків витрат, визначених на підставі штатної чисельності працівників, затверджених умов оплати праці, Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Товариства, встановлених норм та нормативів, діючих цін і тарифів, відповідної проектно-кошторисної документації, результатів фінансово-господарської діяльності за минулий період та прогнозних показників діяльності на поточний рік, а також з урахуванням можливості здійснення відповідних видатків за рахунок власних коштів Товариства та підпорядкованих йому закладів або надходжень з інших джерел.
4. Бюджетні кошти спрямовуються на відкриті в органах Державного казначейства рахунки зазначених у пункті 2 цього Порядку одержувачів в обсягах, передбачених розписом державного бюджету (489-16) , відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року:
тендер на закупівлю товарів, робіт і послуг здійснюється лише у межах бюджетних коштів;
до договору про закупівлю товарів, робіт і послуг включається вимога щодо коригування визначеної в договорі суми та зобов'язань за ним у разі уточнення показників державного бюджету (489-16) .
Обов'язковою вимогою під час укладання договору з переможцем торгів (тендерів) є недопущення включення до собівартості витрат, які безпосередньо не пов'язані із закупівлею товарів, робіт і послуг, або необґрунтованого завищення їх вартості.
6. Мінагрополітики:
проводить по закінченні строку дії договорів звірення даних про використання бюджетних коштів та у разі використання їх не в повному обсязі вживає заходів до повернення залишку на свій рахунок в установленому законодавством порядку;
затверджує план заходів разом з поквартальними результативними показниками виконання бюджетної програми та подає Мінфіну у двотижневий строк після затвердження розпису державного бюджету (489-16) .
Інформацію про виконання результативних показників Мінагрополітики подає Мінфіну у тижневий строк після закінчення звітного кварталу та одинадцяти місяців.
У разі невиконання зазначених показників Мінагрополітики утворює комісію для вирішення питання щодо доцільності продовження фінансування бюджетної програми (489-16) .
Про рішення комісії Мінагрополітики письмово повідомляє Мінфін та Державне казначейство у триденний строк.
7. У разі коли під час виконання бюджетної програми (489-16) допущено суттєві порушення, Мінагрополітики разом з Мінфіном проводять узгоджувальні наради, за підсумками яких вносяться на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо визначення порядку подальшого фінансування.
8. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.