КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 1 березня 2007 р. N 339
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для розбудови та модернізації об'єктів митної системи

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для розбудови та модернізації об'єктів митної системи, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 27

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 1 березня 2007 р. N 339

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для розбудови та модернізації об'єктів митної системи

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) Держмитслужбі за програмою "Розбудова та модернізація об'єктів митної системи" (далі - бюджетні кошти).
2. Для цілей цього Порядку під об'єктами митної системи розуміються будівлі, споруди, системи комунікацій, засоби зв'язку, телекомунікаційні мережі, технічні засоби митного контролю, комп'ютерна техніка та інше майно митних органів, спеціалізованих митних установ та організацій, необхідне для забезпечення діяльності митної служби (далі - об'єкти інфраструктури).
3. Бюджетні кошти спрямовуються на:
закупівлю сучасних технічних засобів митного контролю, комп'ютерної техніки, бланкової продукції, речового майна, митного забезпечення, іншого обладнання та устатковання;
оплату послуг електрозв'язку, в тому числі супутникового та Інтернет, технічного обслуговування телекомунікаційних мереж та іншого обладнання та устатковання;
проведення капітального ремонту, будівництва (реконструкції) об'єктів і споруд.
Бюджетні кошти, передбачені для зазначених цілей, використовуються в межах відповідних бюджетних призначень, установлених Законом про Державний бюджет України на відповідний рік, з урахуванням необхідності виконання взятих на облік в органах Державного казначейства бюджетних зобов'язань минулих років за умови їх відповідності паспорту бюджетної програми.
4. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
Операції з використання бюджетних коштів здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
5. Видатки, пов'язані з фінансуванням капітального ремонту, будівництва (реконструкції) за рахунок бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374; 2004 р., N 13, ст. 891, N 36, ст. 2403).
6. Попередня оплата робіт з капітального ремонту, будівництва (реконструкції) здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. N 1404 (1404-2006-п) "Питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" (Офіційний вісник України, 2006 р., N 41, ст. 2752) і не може перевищувати 30 відсотків вартості річного обсягу робіт.
7. Бюджетні кошти спрямовуються у першу чергу на фінансування об'єктів незавершеного будівництва із ступенем будівельної готовності не менш як 50 відсотків, а також об'єктів, які відповідно до титулу будови передбачається ввести в експлуатацію в поточному році.
У договорі підряду на капітальний ремонт, будівництво (реконструкцію) об'єктів митної інфраструктури повинні бути визначені:
строки (етапи) капітального ремонту, будівництва (реконструкції) об'єкта інфраструктури;
відповідальність підрядника за порушення строків (етапів) капітального ремонту, будівництва (реконструкції) об'єкта інфраструктури.
8. З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року до договору про закупівлю товарів, робіт і послуг, який укладається з переможцем торгів, обов'язково включається умова щодо відповідного коригування суми та зобов'язань сторін, визначених у договорі, у разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету.
9. Держмитслужба затверджує план заходів щодо виконання бюджетної програми та відповідні результативні показники з поквартальною розбивкою та подає їх Мінфіну у тижневий строк після затвердження паспорта бюджетної програми.
Інформацію про виконання зазначених показників Держмитслужба подає Мінфіну у тижневий строк по закінченні звітного кварталу та одинадцяти місяців.
У разі невиконання зазначених показників або виявлення істотних недоліків у виконанні бюджетної програми Держмитслужба вносить на розгляд Мінфіну пропозиції щодо можливості її подальшого фінансування.
10. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.