КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 5 березня 2007 р. N 374
Київ

Про Порядок надання та використання у 2007 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг комунальної власності

Відповідно до статті 60 Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок надання та використання у 2007 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг комунальної власності, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 березня 2007 р. N 374

ПОРЯДОК

надання та використання у 2007 році субвенції з державного бюджету ( 489-16 ) місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг комунальної власності

1. Цей Порядок визначає механізм надання та використання у 2007 році субвенції із спеціального фонду державного бюджету (489-16) місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг комунальної власності (далі - субвенція).
2. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації забезпечують подання Укравтодору копій рішень про відповідний місцевий бюджет на 2007 рік.
3. Замовниками робіт з будівництва, реконструкції і ремонту автомобільних доріг комунальної власності в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі (далі - замовники робіт) та одержувачами субвенції є служби автомобільних доріг в Автономній Республіці Крим, областях та м. Севастополі.
4. Субвенція спрямовується на:
1) будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг комунальної власності:
що перебувають в аварійному стані;
що знаходяться у сільській місцевості;
що суміщаються з автомобільними дорогами загального користування;
2) виконання робіт з будівництва та реконструкції автомобільних доріг комунальної власності на пускових об'єктах і об'єктах із ступенем будівельної готовності понад 70 відсотків;
3) завершення робіт з капітального ремонту на автомобільних дорогах комунальної власності, розпочатих у 2004-2006 роках за рахунок коштів спеціального фонду державного бюджету.
5. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації подають в двотижневий строк після затвердження цього Порядку Укравтодору за розробленою ним формою пропозиції щодо формування переліків об'єктів будівництва, реконструкції і ремонту автомобільних доріг комунальної власності (далі - переліки об'єктів), підготовлені з урахуванням установлених в додатку 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) обсягів субвенції та згідно з вимогами, встановленими цим Порядком. Укравтодор проводить аналіз пропозицій щодо відповідності вимогам, установленим цим Порядком, за результатами якого формує в двотижневий строк переліки об'єктів і затверджує їх наказом.
6. Зміни до переліків об'єктів вносяться Укравтодором на підставі обґрунтованих пропозицій Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.
7. Укравтодор подає копії затверджених переліків об'єктів або рішень про внесення змін до них Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям, а також замовникам робіт протягом трьох робочих днів після їх затвердження.
8. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації забезпечують подання копій затверджених переліків об'єктів та рішень про внесення змін до них відповідним розпорядникам коштів місцевого бюджету протягом трьох робочих днів після їх надходження.
9. Розпорядники коштів місцевого бюджету забезпечують подання копій затверджених переліків об'єктів та рішень про внесення змін до них територіальним органам Державного казначейства для здійснення контролю за цільовим спрямуванням бюджетних коштів.
10. Капітальне будівництво та реконструкція автомобільних доріг комунальної власності за рахунок субвенції здійснюється відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
11. Фінансування за рахунок коштів субвенції здійснюється за умови наявності розробленої та затвердженої в установленому порядку проектно-кошторисної документації.
12. Визначення виконавців робіт з будівництва, реконструкції і ремонту та укладення з ними відповідних договорів здійснюється замовниками робіт відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
13. Державне казначейство перераховує субвенцію відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
14. Управління Державного казначейства в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі перераховують субвенцію на рахунки, відкриті замовникам робіт в органах Державного казначейства, для здійснення передбачених у відповідних бюджетах видатків на підставі розподілів відкритих асигнувань, які подаються відповідними розпорядниками коштів місцевого бюджету протягом наступного робочого дня після отримання виписки про відкриття асигнувань.
15. Територіальні органи Державного казначейства здійснюють видатки за рахунок субвенції на підставі платіжних доручень одержувачів бюджетних коштів і документів про цільове спрямування таких коштів (рахунки, рахунки-фактури, накладні, товарно-транспортні накладні, трудові договори, договори про виконання робіт, акти про виконані роботи, звіти про результати здійснення процедур закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти тощо), які подаються у межах зареєстрованих в органах Державного казначейства зобов'язань, згідно з планом спрямування бюджетних коштів і з урахуванням їх залишків на рахунках відповідних одержувачів бюджетних коштів.
16. Замовники робіт подають щомісяця до 5 числа наступного періоду Укравтодору інформацію про використання субвенції та виконання робіт на включених до переліків об'єктах за формою, визначеною Укравтодором.
17. Складання та подання фінансової звітності про використання субвенції, а також контроль за цільовим і ефективним її використанням здійснюються в установленому законодавством порядку.