КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 6 березня 2007 р. N 376
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки паралімпійського руху

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для фінансової підтримки паралімпійського руху, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 6 березня 2007 р. N 376

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для фінансової підтримки паралімпійського руху

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) Мінсім'ямолодьспорту за програмою "Фінансова підтримка паралімпійського руху в Україні" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються:
Національному комітетові спорту інвалідів України на проведення серед інвалідів фізкультурно-оздоровчої, спортивної та організаційно-методичної роботи, заходів з розвитку паралімпійських і дефлімпійських видів спорту, придбання обладнання, інвентарю, спеціалізованих транспортних засобів, його утримання (оплата праці працівників, комунальних послуг, проведення поточного ремонту, транспортні витрати, програмне забезпечення, інші витрати, пов'язані з діяльністю Комітету);
Національному центрові паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів на його утримання (оплата комунальних послуг, проведення поточного ремонту, транспортні витрати, інші витрати, пов'язані з діяльністю Центру), проведення капітального ремонту та реконструкції будівель і споруд, придбання обладнання та інвентарю;
Західному реабілітаційно-спортивному центрові на організаційне та матеріально-технічне забезпечення його діяльності (придбання обладнання, інвентарю та транспортного засобу, поточні витрати за напрямами діяльності, передбаченими планом використання бюджетних коштів).
3. Розподіл бюджетних коштів за напрямами, зазначеними в пункті 2 цього Порядку, здійснює Мінсім'ямолодьспорт з урахуванням поданих Національним комітетом спорту інвалідів України, Національним центром паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів, Західним реабілітаційно-спортивним центром (далі - одержувачі) обґрунтувань потреби в коштах і детальних розрахунків витрат, що визначені на підставі встановлених норм та нормативів, діючих цін і тарифів, штатної чисельності та умов оплати праці працівників, календарного плану заходів, проектно-кошторисної документації, звіту про результати фінансово-господарської діяльності за минулий період та прогнозних показників на поточний рік, а також з урахуванням можливості покриття відповідних витрат Комітету і підпорядкованих йому центрів за рахунок власних коштів та інших джерел.
4. Операції з бюджетними коштами здійснюються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів проводиться їх одержувачами відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
6. До договорів про закупівлю товарів, робіт і послуг, які укладаються з переможцями торгів (тендерів), обов'язково включаються вимоги щодо:
визначення строків (етапів) виконання робіт (надання послуг) та відповідальність виконавців (надавачів) у разі їх порушення;
недопущення віднесення до собівартості робіт (послуг) витрат, які безпосередньо не пов'язані з виконанням робіт (наданням послуг), або необґрунтованого завищення вартості робіт (послуг).
Сума та зобов'язання сторін договору про закупівлю товарів, робіт і послуг підлягають відповідному коригуванню у разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету.
7. Попередня оплата товарів, робіт і послуг здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. N 1404 (1404-2006-п) "Питання попередньої оплати товарів, робіт та послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" (Офіційний вісник України, 2006 р., N 41, ст. 2752).
Остаточні розрахунки проводяться на підставі актів приймання-передачі.
8. Мінсім'ямолодьспорт за поданням Національного комітету спорту інвалідів України затверджує поквартальні результативні показники виконання бюджетної програми та подає відповідну інформацію Мінфіну у місячний строк.
Інформація про виконання зазначених показників подається Мінфіну до 20 числа місяця, що настає по закінченні звітного кварталу, та за результатами одинадцяти місяців.
У разі невиконання показників Мінсім'ямолодьспорт зупиняє операції з бюджетними коштами та утворює комісію, яка розглядає питання щодо доцільності продовження фінансування. Про рішення комісії Мінсім'ямолодьспорт письмово повідомляє Мінфіну.
Якщо під час виконання бюджетної програми допущено істотні порушення, Мінфін та Мінсім'ямолодьспорт проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносяться на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра, Міністра фінансів України пропозиції щодо доцільності подальшого її фінансування.
9. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за цільовим та ефективним їх використанням здійснюються згідно із законодавством.