МІНІСТЕРСТВО ПАЛИВА ТА ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
18.01.2005 N 19

Про припинення діяльності ДВАТ "Енергоуправління" - дочірнього підприємства ДХК "Селидіввугілля"

Відповідно до Господарського кодексу України (436-15) , Цивільного кодексу України (435-15) , Декрету Кабінету Міністрів України від 15 грудня 1992 року N 8-92 (8-92) "Про управління майном, що є у загальнодержавній власності", Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) , враховуючи клопотання ДХК "Селидіввугілля" (лист від 12.01.2005 N 5), ДВАТ "Енергоуправління" - дочірнього підприємства ДХК "Селидіввугілля" (лист від 11.01.2005 N 9) та ДП "Укренерговугілля" (лист від 14.01.2005 N 65), з метою раціонального використання державного майна НАКАЗУЮ:
1. Внести зміни до наказу Мінпаливенерго від 25.02.2003 N 96 (v0096558-03) "Про реорганізацію ВАТ ДХК "Селидіввугілля":
у пунктах 2, 3, 6, 7, 10 наказу слово "Енергоуправління" виключити.
2. Скасувати накази Мінпаливенерго від 30.07.2004 N 438 "Про передачу основних засобів з балансу ДВАТ "Енергоуправління" - дочірнього підприємства ДХК "Селидіввугілля" на баланс ДП "Укренерговугілля" та від 30.07.2004 N 439 (v0439558-04) "Про припинення діяльності ДВАТ "Енергоуправління" - дочірнього підприємства ДХК "Селидіввугілля".
3. Припинити діяльність державного відкритого акціонерного товариства (ДВАТ) "Енергоуправління" - дочірнього підприємства (ДП) державної холдингової компанії (ДХК) "Селидіввугілля" шляхом реорганізації: приєднання до складу державного підприємства (ДП) "Укренерговугілля".
4. Виконання функцій голови комісії з припинення діяльності ДВАТ "Енергоуправління" - ДП ДХК "Селидіввугілля" покласти на Витвицького М.М. за його згодою.
5. Голові комісії з припинення діяльності ДВАТ "Енергоуправління" - ДП ДХК "Селидіввугілля" Витвицькому М.М.:
5.1. У встановленому порядку забезпечити опублікування у спеціальному додатку до газети "Урядовий кур'єр" та/або в офіційному друкованому виданні органу державної влади чи органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням юридичної особи відповідних повідомлень про припинення діяльності та про строк і порядок заявлення вимог кредиторами.
5.2. У встановленому порядку повідомити державного реєстратора про рішення щодо припинення діяльності юридичної особи та подати документи, необхідні для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів.
5.3. Утворити комісію з припинення діяльності юридичної особи.
5.4. Не пізніше двох робочих днів від дати надходження до державного реєстратора документів, які подаються для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновника юридичної особи щодо припинення її діяльності, погодити з державним реєстратором призначення комісії з припинення діяльності юридичної особи у встановленому чинним законодавством порядку та повідомити Мінпаливенерго про прийняте рішення.
5.5. У встановленому порядку попередити працівників ДВАТ "Енергоуправління" - ДП ДХК "Селидіввугілля" про реорганізацію та забезпечити дотримання їх соціально-правових гарантій у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством.
5.6. Здійснити інвентаризацію майна станом на 31 грудня 2004 року і передати, а генеральному директору ДП "Укренерговугілля" Котляренку В.Г. прийняти на баланс підприємства основні фонди та матеріальні цінності, скласти передавальний баланс і до 25 січня 2005 року подати до Мінпаливенерго на затвердження.
5.7. Не пізніше двох робочих днів від дати завершення процедури припинення, яка передбачена законом, забезпечити подання державному реєстратору документів, необхідних для здійснення державної реєстрації припинення діяльності юридичної особи внаслідок приєднання.
5.8. У триденний термін від дати внесення запису до Єдиного державного реєстру про припинення діяльності юридичної особи надати Департаменту з питань управління державним майном Мінпаливенерго відповідні підтверджувальні документи, оформлені згідно з вимогами чинного законодавства.
5.9. Вжити інших заходів, пов'язаних з реорганізацією підприємства, відповідно до чинного законодавства.
6. Генеральному директору ДП "Укренерговугілля" Котляренку В.Г. з метою забезпечення процесу приєднання юридичної особи до складу ДП "Укренерговугілля" та визначення розміру статутного фонду підприємства після приєднання до нього юридичної особи, діяльність якої припиняється:
6.1. Забезпечити здійснення у встановленому законодавством порядку незалежної оцінки майна ДВАТ "Енергоуправління" - ДП ДХК "Селидіввугілля".
6.2. Подати Мінпаливенерго на погодження відповідні матеріали за результатами оцінки майна підприємства (висновок експерта щодо вартості майна підприємства, а також звіт про оцінку вартості майна ДВАТ "Енергоуправління" - ДП ДХК "Селидіввугілля" з рецензією до нього).
6.3. З урахуванням результатів передавального балансу, оцінки майна скласти зведений баланс та подати його Мінпаливенерго на затвердження.
6.4. Підготувати проект змін (доповнень) до статуту ДП "Укренерговугілля", пов'язаних з приєднанням відповідної юридичної особи та збільшенням розміру статутного фонду підприємства, і подати його Мінпаливенерго на затвердження, після чого здійснити державну реєстрацію цих змін (доповнень) у порядку та термін, визначені чинним законодавством.
6.5. Інформувати Департамент з питань управління державним майном про стан виконання цього наказу.
6.6. Привести свої рішення у відповідність з цим наказом.
7. Установити дату інвентаризації та дату оцінки майна ДП "Укренерговугілля" - 31 січня 2005 року.
8. Установити термін припинення діяльності ДВАТ "Енергоуправління" - ДП ДХК "Селидіввугілля" - 15 квітня 2005 року.
9. Установити, що ДП "Укренерговугілля" є правонаступником усіх майнових прав та обов'язків ДВАТ "Енергоуправління" - дочірнього підприємства ДХК "Селидіввугілля".
10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Кужеля С.В.
Перший заступник Міністраа
О.Шеберстова